TPOok!

 
Politiek

Gerard Bosman (PvdA Ridderkerk) wil lijsttrekker van de PvdA worden

Diederik Samsom/Hans Spekman-criticus voegt daad bij het woord

Diederik Samsom, Lodewijk Asscher en Jacques Monasch krijgen te maken met een nieuwe tegenstander in de strijd om het lijsttrekkerschap van de PvdA. De groep Linksom! binnen de PvdA presenteert vrijdag een eigen kandidaat en een eigen programma. Zijn naam: Gerard Bosman, voorzitter van de PvdA te Ridderkerk. Dat meldt RTV Rijnmond.

Eerder dit jaar schreef Bosman in een brief dat hij en de zijnen Samsom niet zien zitten als partijleider. Ook Sander Terphuis is bij de beweging betrokken. Erg hoog staan beiden niet in de PvdA-hiërarchie maar bij Linksom! zijn ook Tweede Kamerleden Mei Li Vos en Lutz Jacobi en partij-ideoloog René Cuperus betrokken.

Eerder deze week werd bekend dat Pelle Oosting uit Deventer ook PvdA-lijsttrekker worden. Deze uitdager van Diederik Samsom ziet zichzelf als de Donald Trump van de PvdA. De kandidaat-lijsttrekkers zullen nog wel de commissie die over de kandidaten gaat moeten overtuigen.

Lees ook

TPO –Het is bal: Pelle Oosting uit Deventer wil ook PvdA-lijsttrekker worden

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.