Politiek

Het is bal: Pelle Oosting uit Deventer wil ook PvdA-lijsttrekker worden

18-10-2016 12:17

Hij heet Pelle Oosting, is loco-griffier bij de gemeente Deventer en hij gaat Diederik Samsom uitdagen voor het leiderschap van de PvdA, meldt het AD. De aanmelding voor het kandidaat-lijsttrekkerschap sluit op maandag 24 oktober om 10.00 uur. Benodigd zijn 100 handtekeningen ter ondersteuning, daarna is het zaak de PvdA-commissie die over de kandidaten gaat te overtuigen. Oosting: “Als ik niets doe, verandert er niets, blijft de PvdA bij het oude. Terwijl de partij behoefte heeft aan een frisse wind.”

In een uitgebreider gesprek met de Stentor (Blendle-link) vergelijkt de interviewer Oosting met Donald Trump:  “Geen politieke ervaring maar de boel wèl wakker schudden.” Oosting:

 

“Grappig dat je die vergelijking maakt. Die klopt inderdaad wel een beetje. Hij, de realitystar, schudt de republikeinen met populistisch taalgebruik wakker. Laat ik dan maar de realitystar voor mijn partij worden. Ik ben niet vies van populistische taalgebruik, wel met behoud van de ideologie natuurlijk. En net als Trump heb ik de ervaring van het leven zonder politiek. Ik was bijvoorbeeld belangenbehartiger voor mensen met psychische kwetsbaarheid. Ik heb in mijn arbeidsleven alle kanten van de samenleving gezien. Die ervaring breng ik mee.”

 

Wordt vervolgd.