Politiek

Goh, Lodewijk Asscher doet ‘t: ‘Laten we zorgen dat we de hitsers en splitsers geen plek geven’

17-10-2016 18:19

Het duurde even, hij wist de spanning lekker op te bouwen maar nu is het zover. Maandagmiddag bevestigde Lodewijk Asscher zijn gooi naar het lijsttrekkerschap van de PvdA. Hij nam met name twee partijen op de korrel: De PVV en de VVD. “Laten we zorgen dat we de hitsers en splitsers geen plek geven”, zei hij over de PVV. “De VVD verraadt de middenklasse”, voegde hij zijn coalitiegenoot toe. Zijn slogan: Samen vooruit. Zijn soundtrack: een nummer van Justin Timberlake.

Asscher is de derde PvdA´er die zich in de strijd mengt. De fractieleider van de PvdA in de Tweede Kamer, Diederik Samsom, zei als eerste dat hij de kar wil trekken. Hij stond al bovenaan de lijst bij de laatste verkiezingen in 2012, toen hij met zijn PvdA de op een na grootste partij werd.

Tweede Kamerlid Jacques Monasch presenteerde afgelopen donderdag zijn kandidatuur. Mogelijk melden zich nog andere PvdA´ers, zoals EU-parlementariër Paul Tang. Het kan nog tot 24 oktober. Daarna mogen de PvdA-leden hun voorkeur uitspreken. Op 9 december moet de winnaar duidelijk zijn.

Lees ook

Lodewijk Asscher – Samen Vooruit, naar een Nederland waar iedereen trots op kan zijn

VIDEO – Diederik Samsom belt bij de mensen aan, neemt rozen mee, knokt door