Politiek

Bonusquote: steeds meer SP-stemmers vluchten naar de PVV

15-10-2016 11:59

 

“Monique is SP-stemmer, maar ‘kritisch’. Ze vindt de partij te soft over de radicale islam en over de vluchtelingencrisis. “Nederland is toch al vol?” Haar man, van oorsprong ‘hartstikke rood’, overweegt om over te stappen naar de PVV. Hij is niet de enige: Monique heeft een SP-vriendin van Surinaamse afkomst, die bij de komende landelijke verkiezingen eveneens op Wilders wil stemmen.

Dat klinkt dreigend. Ik vraag via Twitter aan zes SP-stemmers of zij dit beeld herkennen. Mijn gesprekspartners benadrukken dat de SP bovenal een sociale partij moet zijn – met oog voor het leed van vluchtelingen – maar zij vinden ook dat de SP zich op de thema’s ‘integratie’ en ‘radicale islam’ duidelijker moet profileren. “En meer controle bij de grenzen!”, schrijft een vrouwelijke kiezer.”

 

Held en échte journalist Wierd Duk peilde voor het AD de stemming van het volk en kwam tot de conclusie dat radicaal-links net zo over vluchtelingenproblematiek en islamisering denkt als PVV’ers. Maarja, de SP-top wil graag alleen sociaal en lief doen voor vluchtelingen en de islam. (Blendle-link.)