Politiek

Amsterdam, Utrecht en Groningen laten Diederik Samsom vallen

13-10-2016 11:56

De fractievoorzitters van de PvdA in Amsterdam, Utrecht en Groningen willen Lodewijk Asscher als politiek leider. Dat schrijven ze samen met prominente PvdA’ers uit andere steden in een opiniestuk (Blendle-link) in de Volkskrant.

In het artikel met de titel Geef ons maar Lodewijk Asscher schrijven ze:

 

“Beslissen over z’n toekomst doet hij zelf. Maar wij willen hem laten weten dat wíj vinden dat hij ervoor moet gaan. Niet omdat we nou zo graag van Diederik Samsom af willen – hij heeft moedig gestreden, resultaten gebracht en daarvoor verdient hij respect. Maar omdat wij Lodewijk Asscher onze beste man vinden voor de toekomst. Wij geloven dat hij onze idealen het best kan verwezenlijken. Geef ons maar Lodewijk Asscher. Dan brengen we Nederland én de PvdA samen vooruit.  Met Lodewijk Asscher als lijsttrekker van de PvdA brengen we Nederland én de PvdA samen vooruit.”

 

Asscher houdt de PvdA ondertussen al maanden in spanning. Hij kondigde eerder aan na de zomer een besluit te willen nemen over het zich verkiesbaar stellen voor het partijleiderschap. Uiteindelijk zei hij toe deze maand een beslissing te zullen nemen.