Politiek

‘Historisch nieuws’ DENK blijkt zetelrover

08-10-2016 11:28

Iets voor vijven viel vrijdag dit ronkende persbericht met donderend geraas in de mailbox. ‘Historisch nieuws’, tijdens een persconferentie in kaaskoppenhoofdstad van de wereld Alkmaar zal er zaterdag om 12.00 uur ‘een unicum in de Nederlandse politieke geschiedenis worden medegedeeld’.

denk-persbericht

Het Noordhollands Dagblad denkt inmiddels te weten wat er staat te gebeuren: Alkmaarder Mohamed Keskin wordt naar alle waarschijnlijkheid in zijn stad het eerste gemeenteraadslid voor de politieke beweging Denk. Keskin, van Turkse afkomst, is nu een eenmansfractie onder de naam ’Groep Keskin’. Keskin splitste zich in mei van dit jaar af van de PvdA-fractie in de Alkmaarse gemeenteraad.

Een zetelrover die zich aansluit bij een zetelroverspartij dus.

Update 12.06 – Het klopt, ‘historisch nieuws’ DENK blijkt zetelrover

RTL Nieuws-verslaggever Roel Geeraedts meldt vanuit Alkmaar:

Selçuk Öztürk: Er zullen meer volgen

Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk, zelf ook ex-PvdA, zegt dat Keskin (36) het eerste, maar zeker niet het laatste raadslid zal zijn dat zich aansluit bij DENK. De komende maanden zullen er volgens hem tot aan de verkiezingen meer nieuwe namen bekend worden gemaakt. Het gaat daarbij niet alleen om raadsleden die van de PvdA afkomstig zijn, maar ook van andere gevestigde partijen.

Öztürk laat weten dat zaterdag speciaal is uitgekozen om Keskin te presenteren. “Het is de dag van het Alkmaars ontzet, waar de spreuk ‘bij Alkmaar begint de victorie’ vandaan komt”, aldus het Kamerlid.