Opinie

Bejaardencentra Zoetermeer schrappen warme maaltijd in het weekend want ‘onrendabel’

05-10-2016 16:14

Bejaarden in de Zoetermeerse zorgcentra aan de Gondelkade en de Albrandswaard moeten voortaan in het weekend brood eten of gewoon hun prakkie koud naar binnen werken. De warme maaltijden in het weekend worden niet meer geserveerd omdat maaltijdenbezorger Palet Welzijn moet bezuinigen en het uitdelen van warm eten aan bejaarden ‘niet meer rendabel is’, meldt Omroep West.

Als de bejaarde bewoners nu alsnog warm willen eten in het weekend moeten ze het zelf maar uitzoeken door bij (klein)kinderen te gaan eten of door zelf te gaan koken, wat natuurlijk geen enkel probleem is als je de 90 bent gepasseerd en ook al een week niet hebt kunnen douchen omdat er moest worden bezuinigd op personeel omdat anders de interimmanager geen gouden handdruk kon krijgen.

Chinees Indisch Restaurant Lotus Garden en Asian Garden Aziatisch Specialiteitenrestaurant zitten trouwens om de hoek, volgens Google Maps, en daar kun je vast ook afhalen in het weekend. Met oud en nieuw krijg je bovendien een glatis kalendel!

Onrendabel

Maar eigenlijk is het ook wel een béétje die bejaarden hun eigen schuld: in het weekend met hun onrendabele leventje andere mensen lastigvallen met overdreven luxe-eisen als warm eten! Straks willen ze ook nog aandacht en op tijd worden verschoond als ze hun plas niet meer kunnen ophouden. En dat terwijl het zorgpersoneel de managers in de vele semi-publieke zorgsectoren toch al zo weinig verdienen en bijvoorbeeld nauwelijks nog een leuke bonus krijgen als ze na alles leeg te hebben getrokken en hun op kosten van de bejaarden gekochte Maserati te hebben verkocht wegvluchten naar hun huisje op Bonaire.

Een schande is het, die bejaarden. En maar overbodig zijn. En maar eten willen hebben. En maar onrendabel zijn. En maar dingen eisen die alleen kosten en niks opleveren. Wel de hele dag elke dag helemaal niks doen in zo’n ontzettend leuk en gezellig verzorgingstehuis, waar een beetje bejaarde toch altijd wel voor z’n plezier zit, maar bijdragen aan wat rendabiliteit voor welzijnsorganisaties als Palet Welzijn, ho maar!

Restaurant zonder keuken

Gelukkig zijn ze bij Pallet Welzijn ook weer geen monsters en stellen ze het restaurant van Pallet Welzijn wel gewoon open in het weekend. Zonder keuken dus, maar toch. Kan oma lekker haar bammetjes en koude soep onder het genot van een leeg restaurant zonder personeel naar binnen lepelen. Gezellig en sfeervol, het lijkt Amsterdam wel.

Zo, nu even wat tonnen aan wachtgeld storten aan een stelende burgemeester hoor, zo terug.

Trouwens, weet iemand welke ‘sociale en eerlijke’ regeringspartij mede verantwoordelijk is voor deze bejaardenhaat? Oh, wacht!

 

Foto: bejaarden zonder zorgcentrum en zonder warme maaltijd die ooit nog geloofden dat hun leven écht beter zou worden met de PvdA aan het roer.