Politiek

Bonusquote: ‘De wereld is overspoeld door duizenden imams, lesboeken, moskeeën’

04-10-2016 15:48

 

“Vergelijk Nederland in de jaren 80 met nu. Dan zie je de toegenomen invloed van de islam overal. Vanuit Saoedi-Arabië en andere landen is de wereld overspoeld door duizenden imams, lesboeken, moskeeën en enorm veel geld.”

Leidende multiculturalisten menen letterlijk dat moslims gevrijwaard moeten blijven van kritiek omdat zij daarvan psychologische schade zouden ondervinden. Andere moslims gebruiken het om hun critici uit te maken voor ‘islamofoob’ of ‘racist’.

Ook Nederlandse moslima’s reizen naar die shariarechtbanken in Engeland. Dat is een parallelle samenleving. Ik verzet me daartegen omdat die praktijk indruist tegen de rechten van vrouwen.

Als ik constateer dat invloedrijke westerse intellectuelen criticasters van de islam ontmoedigen en zodoende de fundamentalisten helpen om moslimgemeenschappen te isoleren en hen te ‘islamiseren’, dan is dat niet meer dan een constatering.

We zullen veel weerbaarder moeten worden en grenzen moeten stellen aan de islamisering. Niet ingaan op de eis dat afbeeldingen van schaars geklede vrouwen moeten worden afgeplakt, bijvoorbeeld.”

 

Machteld Zee promoveerde aan de universiteit Leiden op een onderzoek naar shariarechtbanken. Zij constateerde dat er sprake is van een parallel rechtssysteem en een parallelle islamitische samenleving in het seculiere Westen. Omdat iedereen dit moet weten is haar dissertatie nu bewerkt tot een ook voor de leek leesbaar boek. Wierd Duk interviewde haar vervolgens voor het AD.

 

screen-shot-2016-10-04-at-17-04-43