Haagse grabbelton

De PvdA is nog niet klaar met de Vindicat bangalijst

26-09-2016 18:31

Het was de #ophef van vorige week maar PvdA-Kamerleden Martih Volp en Astrid Oosenburg zijn nog niet klaar met de Groningse Vindicat bangalijst. Het studentencorps in kwestie heeft inmiddels een groep van dertien leden geschorst die de lijst met 22 vrouwelijke leden hebben verspreid. Op de lijst stonden naast de naam en een foto, ook contactgegevens. Maar ophef is natuurlijk geen ophef als er geen Kamervragen zijn dus Volp en Oosenbrug klommen maandag in de pen. Deelt minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur (VVD) de opvatting dat de lijst ‘verwerpelijk’ is? En mocht de minister de lijst niet verwerpelijk vinden – hij komt van het Leidse Minerva, weten wij veel – waarom dan niet?

Bovendien wil het PvdA-duo weten of de opleidingen van de studenten die de lijst verspreidden hen disciplinair kunnen straffen. Maar dan zijn we er nog niet. Is de privacywetgeving wellicht overtreden? En doet de Autoriteit Persoonsgegevens eigenlijk onderzoek naar de affaire?

Vraag acht is ook mooi:

 

“Is het mogelijk dat door het verspreiden van de genoemde lijst strafbare feiten zijn begaan, waaronder aanranding van iemands goede naam en eer of opzettelijke schending van het portretrecht? Zo ja, waarom en aan welke (andere) strafbare feiten denkt u? Zo nee, waarom niet?”

 

U begrijpt, ophef uitmelken doe je zo.

Lees ook

TPO – Bangalijst met Vindicat-hertjes circuleert op internet

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.