Politiek

Bonusquote – Geert Wilders over Fleur Agema: ‘Dommer dan dom’

21-09-2016 08:54

 
Update: reactie Wilders:

 

“Fleur Agema is vicefractievoorzitter af en volgens ingewijden in de hiërarchie gedaald. In mailverkeer dat het AD mocht inzien,schildert Wilders haar af als ‘dommer dan dom’. Martin Bosma, sinds lange tijd ‘rechterhand’, lijkt het enigszins verbruid te hebben bij Wilders. Die kiem hiervoor zou zijn gelegd toen Bosma – tegen de zin van Wilders – zijn boek over Zuid-Afrika lanceerde. ‘Pas op met Martin Bosma’, mailde Wilders een partijgenoot destijds.

Zowel Agema als Bosma zagen zich ingehaald worden door oud-ambtenaar Sietse Fritsma – nu vicefractieleider – en Barry Madlener. Naar verluidt moet Madlener als een ‘klusjesman’ zorgen voor de fractiediscipline, waar muiterij – denk aan Hero Brinkman, Louis Bontes of Marcial Hernandez – nogal eens voorkwam.

Wilders waardering voor zijn fractieleden lijkt evenwel niet te zijn toegenomen. Hij typeerde ze regelmatig als ‘allemaal gekken’, is te lezen in de e-mails. Met name de vrouwen in de PVV moeten het ontgelden. Niet alleen Agema, maar ook Reinette Klever en Lilian Helder. Wilders typeert Helder in een mail ‘als gek genoeg’ om tussentijds de fractie te verlaten. Een vertrouweling van Wilders schampert in een mail aan zijn leider op de vrouwen in de fractie. Die hebben ‘hormoon- en stemmingswisselingen’. Over Reinette Klever luidt de klacht aan Wilders: ‘Ze huilt te veel en zegt te vaak ermee te willen stoppen.'”

 

Vroeger zat Jan Hoedeman (PvdA) bij de Volkskrant (PvdA). Heden ten dage slijt Hoedeman bij het AD (D66) zijn laatste dagen alwaar hij kennelijk inzage kreeg in emailverkeer van Geert Wilders (Blendle-link).

We geven toe: het is smeuïg tot op de bodem als een pot Calvé pindakaas. Als dát geen item wordt in DWDD/Pauw vanavond…