Politiek

SP wil opheldering over ‘gelukscursussen’ voor ambtenaren

16-09-2016 15:29

SP-Kamerlid Ronald van Raak wil opheldering van minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) over de zogenaamde ‘gelukscursussen’ voor ambtenaren. Dat schrijft Van Raak vrijdag in zijn column op ThePostOnline. In NRC Handelsblad verscheen afgelopen week een artikel over de masterclass ‘Sturen op geluk in het publieke domein’. Deze is bedoeld voor ambtenaren en aangeboden door de Erasmus Happiness Economics Research Organization (EHERO), onderdeel van de Erasmus Universiteit. In acht sessies krijgen deelnemers hier informatie over hoe zij met beleid het welbevinden van burgers kunnen vergroten. Kosten: 7950 euro per ambtenaar.

Van Raak wil van Plasterk weten hoeveel ambtenaren van gemeenten of andere overheidsorganisaties hebben deelgenomen aan deze masterclass ‘of hebben sinds 2012 meegedaan aan vergelijkbare gelukscursussen’. Volgens de SP’er worden ‘burgers niet zozeer gelukkig van geklets, maar vooral van goed beleid’. Van Raak:  “Waarom wordt dit geld voor gelukscursussen niet besteed aan thuiszorg, jeugdzorg of de re-integratie van werklozen?”

Daarnaast wil Van Raak weten welke gemeenten tot op heden een ‘gelukscoördinator’ en welke gemeenten een ‘geluksbudget’ hebben en wat dat kost.

Afsluitende vraag aan Plasterk: “Hebt u al aanwijzingen van geluksmigratie tussen gemeenten?”

Lees ook

Ronald van Raak – Ambtenaren gaan u gelukkig maken