U zond in: over voortijdig vertrekkende Kamerleden en David Cameron

13-09-2016 14:16

 

“Best wel interessant stuk in de Britse Telegraph over David Cameron en indirect het cultuurverschil met de Tweede Kamer.

Hier in Groot-Britannië wordt hij afgefikt omdat hij voortijdig afscheid neemt als Kamerlid. Ja, als Kamerlid, omdat je hier geen minister of premier kan zijn zonder in de kamer te zitten. Nu krijg je dus een tussentijdse verkiezing voor dit district.

Margaret Thatcher, John Major en Gordon Brown hebben na de verloren verkiezingen gewoon hun termijn afgemaakt. Tony Blair is natuurlijk weggerend om geld binnen te harken.

Nu terug naar Nederland. Ik kan best begrijpen dat ministers geen Kamerlid meer willen zijn, maar probeer alsjeblieft beschaafd te zijn en ga dat nou niet roeptoeteren. Over voortijdig vertrekkende Kamerleden, mits ze geen Secretaris-Generaal van de NAVO of VN worden, heb ik geen goed woord over.

Volgens mij berichten alleen TPO en GeenStijl over dat soort clowns. Blijkbaar is het vrij normaal om D66 te verlaten en te gaan flyeren voor een lichamelijk wrak als presidentskandidaat in The States of lobby(h)(b)oer te worden voor een bedrijfje zonder je VVD-termijn uit te zitten. “

 

Volledige naam bij redactie bekend.