U zond in: ‘Besluiteloosheid kabinet, maak eindelijk een keuze’

09-09-2016 10:33

 

“Nu ik dit artikel schrijf staat de kalender op 8 september 2016. Inmiddels 5 maanden verder nadat het Referendum over het associatieverdrag met de Oekraïne is gehouden ( 6 april 2016) weet nog steeds niemand wat het Kabinet, dan wel, Rutte met de uitslag gaat doen.

Hallo, zal het niet eens tijd worden om de uitslag van het referendum te accepteren en het Verdrag niet te ratificeren? Hebben burgers niet het recht op duidelijkheid maar beter nog, dat de uitslag voor 100 procent wordt overgenomen door het Kabinet? Prima, het is dan wel een raadgevend referendum maar toch.

De passieve houding vanuit Kabinet Rutte II is onbegrijpelijk. De politieke partij VNL van Lijsttrekker Jan Roos wil het referendum opnemen in haar partijprogramma. Als initiatiefnemende partij heeft het aan de wieg gestaan van het referendum samen met o.a GeenPeil.

Het referendum is het ultieme democratische middel om burgers belangrijke thema’s voor te leggen. Dat doen de Zwitsers al jaren met veel succes. Het is dan ook goed nieuws dat de partij van Roos dit verankerd in haar partij/ verkiezingsprogramma.

En het is betreurenswaardig dat het inmiddels september is en het Kabinet nog steeds geen spijkers met koppen slaat op dit onderwerp.

Met vriendelijke groet,

Van Bruchem.”

 
(Volledige naam bij redactie bekend.)