U zond in: ‘Mijn christelijke familie werd door de linkse rakkers achter het behang geplakt’

03-09-2016 12:51

 
Beste TPO,

Met veel genoegen lees ik nu al meer dan een jaar TPO. Wil ook best doneren, maar dan moet je maar even een bankrekeningnummer sturen zodat ik dat via overschrijving op papier kan doen. Ja, ik ben dus oud, maar geen dode boom.

Ik denk al lang over de openbare wereld. Helaas hoort daar ook de tv bij. Omdat ik niet zo goed valide ben kwa motoriek, verplicht mij dat nogal eens te kijken naar van alles en nog wat. Ik doe dat als onderzoeker omdat ik ook wetenschappelijk ben opgevoed. Bijvoorbeeld de laatste zes jaar alle politiek24 live kamerdingesen gevolgd om te zien waar die volksvertegenwoordiging z’n dagen mee ombrengt. Dat was teleurstellend, men huilt en schreeuwt in eerste termijn om vervolgens bij het kruisje van de partij te tekenen tegen hun pleidooien in bij de stemmingen. Mijn tip uit die observatie: schaf partijen af die georganiseerd zijn op oude structuren als ‘lid zijn’. Maar goed, daar ga jij niet over en wil ik het nu niet over hebben.

‘Als orthodox christen heb ik moeten ervaren dat m’n familie achter het behang geplakt werd vanwege hun overtuiging door de linkse rakkers’

Teiltjes te kort

Ook opvallend op de buis en rondom het huis is een onwelgevalligheidje in onze leefwereld: de oprukkende golf van ‘nieuwe’ religie, je weet, het mohammedanisme. Enerzijds voor ieder mens met open ogen in een grote stad de aanwezige straatterreur van kk’hrrr en het via ‘de gemeenschap’ opeisen van de openbare ruimte en begrip/respect. Anderzijds het steeds verder afzwakkende gevoel van eigenwaarde door de racistische oorspronkelijk witte bewoners, die om erbij te horen hun oren laten hangen naar alles wat maar niet blank of roots is. Een tweespalt die tot uitscheuren gedoemd is. Dat is wat wrang omdat ik als orthodox christen opgevoed heb moeten ervaren dat m’n familie tegen het behang geplakt werd vanwege hun overtuiging door, om het maar vrolijk te zeggen, de linkse rakkers. Religie moest dood want idioot. En zie heden ten dage hoe die clubs zich opstellen naar de muzelman als zijnde een goede religie. Teiltjes te kort.

Na de 70’s kwam in ons landje de vrije film en dance en free speech en nog wat dingetjes die de opsomming alleen maar langer zouden maken zonder mijn schrijfdoel te verduidelijken. Laat ik het samenvatten vanuit m’n laatste onderzoekje naar kijktreurnis. Er is een enorme dwang in de populaire gemeenschap om stopwoorden, stopzinnetjes en stopgezichtjes te uiten. Word ik niet vrolijk van, maar het duurt al jaren en neemt alleen maar toe naarmate ‘we’ meer veramerikaniseren. Maar uit alle pulp kan, net als in de natuur indien bemest, iets moois groeien en bloeien alhoewel het in de basis toch een beetje stinkt.

Andersculturigen

Dat was een beetje de inleiding. Punt is dat ‘we’ een probleem hebben met integratie van andersculturigen. Men wikt en weegt hoe nu een lid van de islambeweging te kunnen waarderen: issie een ploflim, een booslim, een gematigde die eigenlijk gelijk is aan elke in hoogste machten gelovende medemens, is er haat tegen anderen, mag kritiek op de ander of moet de ander dan dood en zo wat meer vraagjes die opspelen in het ‘debat’. Maar dan. Vanavond kwam er op m’n avondwandeling langs koeien (zwart/wit), sloot (vrij zwart), zwanen (wit) ineens een verlossend woord van boven uit m’n hoofd: het sjibbolet, een stukje opvoeding van vroeger dus (Richteren 12:4-6). Een simpele taaltoets om uit te maken wie wat is en waar staat.

En hoe gaan we dat doen? Nou, uit genoemde holheid van de buis is een tolerantie sjibbolet te peuren: omg en ‘jezus fuck’. Die zijn ongeveer het kenmerk van ‘ik hoor erbij’. Waarbij kan ik ook lang over uitweiden, maar dat doe ik nu niet. Die populaire geluidjes maken duidelijk dat het kan en mag, god en jezus zijn van jou, dus mag je er alles mee doen en niemand doet er iets tegen.

Fuckallah

Daarom stel ik voor om het vanaf nu policor te maken om op scholen, in hollywood, tv-programma’s enzoverder die uitdrukkingen opvoedkundig te wijzigen in ‘fuckallah’ (even oefenen hardop arabic style, klinkt prachtig, like omg) en ‘mohadammed’. Als we dit dan via de npo voldoende kunnen laten inburgeren/-doctrineren bij kindertjes en bn’rs, zal uit de reacties duidelijk worden wie waar staat en wat wil.

Simpeler kan ik het niet maken.

Hartelijke groet en succes met je werk,

Naam bij redactie bekend.

 

P.S.

Ik las afgelopen week dat een boerkini slechts mode is. Prima. Innovatief zou zijn de loerkini, waarbij ad random wat kijkgaten in het pak aangebracht worden, natuurlijk naar eigen vrije keuze. Rustig beginnen, dus bijvoorbeeld gaatjes gemaakt met een perforator, de machette kan altijd nog.