Opinie

Bonusquotes van PVV-stemmers, uit de tolerante open democratie Nederland anno 2016

27-08-2016 20:04

 

“Iemand die er openlijk voor uitkomt PVV te stemmen, kan in Nederland geen schoolhoofd meer worden.’ Geregeld begeleidt Gouw op de piano een kinderboekenschrijver. Stel dat die tegen zijn publiek zou zeggen: ‘Mijn pianist stemt PVV’, daar zou zo’n zaal van schrikken.

We hadden een schoolverpleegster die niet getrouwd was maar wel een dochtertje had, die werd op het schoolplein ineens uitgescholden voor kankerhoer.

Als je aanbelde, zag je wel zo’n hoofddoekje achter het gordijn wegduiken. Kaartte je problemen aan bij de gemeente, dan kreeg je nul op het rekest. Veel kinderen hadden geen documenten. ‘Hoe moet ik ze inschrijven?’, vroeg ik dan. Er werd massaal weggekeken.

Wilders is minder fenomenaal dan Fortuyn, maar ik heb grote bewondering voor hem. Dat hij steeds weer de vinger op de zere plek legt en doorgaat. Die man heeft zo veel ellende gehad, die kan niet eens een avondje naar de bioscoop. En linkse intellectuelen zeggen nooit: wat erg dat Wilders met de dood bedreigd wordt.

Godsdienstvrijheid is een groot goed. Maar we hebben hier de meeste islamitische scholen van heel Europa en bijna vijfhonderd moskeeën, en tot verbroedering leidt het helemaal niet.

[…]

Twee weken na ons gesprek mailt Huisman dat zijn hoogopgeleide omgeving niet blij is dat hij met deze krant over zijn electorale voorkeur heeft gepraat zijn kinderen en kleinkinderen willen onder geen beding met zijn stemgedrag worden geassocieerd.

Wilders wordt gedemoniseerd. Maar veel dingen die hij zegt blijken even later gewoon beleid.

Desalniettemin acht Huisman Wilders’ tegenstanders ‘minstens zo verantwoordelijk voor de toenemende polarisatie in Nederland’ als de PVV-leider.”

 

Nederlanders hebben één grote gezamenlijke passie en dat is zoveel mogelijk laten zien hoe ontzettend ze deugen (liefst met BN’ers als voorganger), hoe fatsoenlijk ze zijn en hoe enorm tolerant Nederland is. Want: sterk, sociaal, eerlijk delen, solidariteit, verbinden, bruggen slaan, empathie, nuance en gelijke kansen voor iedereen. Amen.

Behalve natuurlijk als het over PVV-stemmers gaat. Die moeten worden verdelgd, als schurftige straathonden in een Pakistaanse sloppenwijk. Dat zijn namelijk mensen die ‘fout denken’, daarmee wil je niet worden gezien.

Dus zou het voormalige schoolhoofd Jan Gouw (72) als PVV-stemmer heden ten dage beslist geen schoolhoofd meer zijn geworden wegens berufsverbot voor PVV-stemmers en wordt Kees Huisman (82, gefingeerde naam) door zijn bloedeigen kinderen uitgekotst, omdat zij geen vader met PVV-voorkeur wensen. Daarom moest ook zijn naam worden gefingeerd: zijn tolerante en ruimdenkende directe omgeving wil niet met PVV-stemmers worden geassocieerd.

Zomaar twee dieptrieste voorbeelden van de zogenaamde ‘tolerantie’ en ‘open democratie’ in ‘ruimdenkend’ Nederland dat zo graag mensen ‘welkom heet’, opgeschreven en geopenbaard door de Volkskrant.

Twee conclusies vallen er te trekken: de eerste is dat je nooit, maar dan ook echt nooit, iemand moet vertrouwen die zegt ‘fatsoenlijk’ en ‘tolerant’ te zijn. De tweede is dat in Nederland een unieke onderklasse van zuivere paria’s is ontstaan: de PVV-stemmers. Wiens enige misdaad is te stemmen op de politieke partij van hun keuze zoals dat gewoon mogelijk zou moeten zijn in een moderne democratie. Een democratie waaraan kennelijk iets mankeert.

Het kastenstelsel van het cryptofascistische goed/fout-denken is kortom springlevend in kloven- en loopgravenland Nederland polarisatieland. En daar is helemaal niets fatsoenlijks, tolerants of sociaals aan. Het is je reinste onmenselijkheid, grenzend aan het criminele.