Politiek Buitenland

VIDEO – Trump stuurt huilende baby weg tijdens toespraak

02-08-2016 20:37

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft dinsdag tijdens een toespraak in Ahsburn, Virgina een huilende baby weggestuurd. In eerste instantie zei Trump het gehuil niet erg te vinden. Tijdens zijn toespraak bedacht hij zich. Naast de baby is inmiddels gans Twitter overstuur.

Obama: Trump ongeschikt voor het presidentschap

Ondertussen opende president Barack Obama de aanval op de Trump. Obama vindt de Republikeinse presidentskandidaat ongeschikt om te dienen als president. Hij zei dat dinsdag tijdens een persconferentie op het Witte Huis. Hij maakte zijn opmerkingen niet naar aanleiding van de huilende baby maar vanwege Trumps kritiek op de familie van een in Irak gedode islamitische Amerikaanse militair. Volgens Obama mist Trump gebrek aan inzicht in belangrijke onderwerpen.

‘Waarom blijven jullie hem steunen?’

Obama: “Er moet een punt komen waarop je zegt: iemand die zulke uitspraken doet heeft niet het oordeelsvermogen en het karakter om de machtigste positie in de wereld uit te oefenen. Er komt een punt waarop je zegt: ‘genoeg”’, zei Obama. Hij richtte zich daarbij tot de Republikeinse leiders die herhaaldelijk de verklaringen van Trump aan de kaak stelden, maar die hem niettemin blijven steunen in de race naar het presidentschap. “Waarom blijven jullie hem steunen?”, vroeg Obama zich af.