We hebben een Pax Romana tegen het terrorisme nodig

20-07-2016 16:33

Europa heeft in principe de macht om, samen met de 70 miljoen moslims op het Europees grondgebied, een Pax Romana tot stand te brengen. Deze macht kan zowel het terrorisme in het Westen als de burgeroorlogen in het Midden-Oosten tot een einde brengen. De vraag is echter waarom wordt deze macht niet georganiseerd? Die vraag is des te prangender omdat dan bloeddorstige aanslagen, ongemeen laffe moorden, martelingen, vreselijke miserie van miljoenen ontheemden voorkomen kunnen worden. We kijken echter toe en de autoriteiten doen niet veel meer dan pleisters op de wonden plakken. Frappant is het voorbeeld van de grensbewaking die in de Middellandse Zee neerkomt op een gratis veerpont naar het gedroomde paradijs.

Een leger van miljoenen

Het ligt nochtans voor de hand hoe die Pax Romana tot stand kan komen. Dat vereist ten eerste een autoriteit die over grote macht beschikt.Ten tweede moet een leger bestaande uit miljoenen soldaten orde op zaken stellen en de veiligheid van de burgers waarborgen. Ten derde moet een onafhankelijke rechtsinstantie waken over het navolgen van de wetten over het gehele grondgebied. Ten vierde moet er een bestuurssysteem zijn dat de politieke, economische, sociale, culturele en religieuze activiteiten goed organiseert of in goede banen leidt en stimuleert.

Er is geen keizer meer

De oorzaak van het uitblijven van deze Pax Romana ligt voornamelijk in het ontbreken van de autoriteit. Er is geen keizer meer. Bovendien schuilt er een groot gevaar voor dictatuur in een totalitair regime. De angst voor een te machtige autoriteit zit heel diep, gezien de gebeurtenissen van de voorbije eeuw.

‘We schrappen het Verdrag van de Rechten van de mens zodat Europa eindelijk kan opkomen voor de rechten van de mens’

Sinds de babyboom worden de kinderen min of meer anti-autoritair opgevoed met als gevolg dat zowat iedereen zijn zegje heeft en alle gezagsdragers continu worden uitgescholden of belachelijk gemaakt. Het is tegenwoordig geen pretje om politicus of bestuurder te zijn. Het geringste foutje wordt in de sociale media breed uitgemeten totdat van alle goede voornemens van de persoon in kwestie geen spaan overblijft. Wie een gezagsfunctie bekleedt is daarom gedwongen politiek correct te leuteren, met als bijkomend gevolg dat onze gezagsdragers uiteindelijk niet meer serieus worden genomen.

Weg uit de Verenigde Naties

Als er een machtige autoriteit in Europa zou zijn, dan kan een sterk leger op korte termijn worden georganiseerd. We stappen als de weerga uit de Verenigde Naties en we schrappen het Verdrag van de Rechten van de mens, zodat Europa eindelijk en daadwerkelijk kan opkomen voor de Rechten van de mens.

De andere voorwaarden voor een Pax Romana zullen ook onder impuls van die sterke autoriteit gerealiseerd worden. We hebben voldoende goede rechters en bekwame bestuurders.

Een staatsgreep op Europese schaal

Het enige wat dus ontbreekt is die vrouw of man die op het schild wordt gegeven en orde op zaken stelt. Omdat de tijd dringt zie ik maar één oplossing: de militaire leiders en de top van de politie in de Europese landen slaan de handen in elkaar en plegen een staatsgreep op Europese schaal. Dan komt de leider vanzelf naar voren.