Politiek

Bussemaker (PvdA) trekt subsidie omstreden christelijke homoclub ‘Hart van homo’s’ toch in

18-07-2016 17:56

Emancipatie-minister Jet Bussemaker (PvdA) heeft een omweggetje gevonden om de subsidie aan de omstreden christelijke homoclub Hart van Homo’s in te trekken. De organisatie maakt gebruik van een subsidie die aan een samenwerkingsverband van christelijke homo-organisaties is gegund. Bussemaker heeft maandag met onmiddelijke ingang die subsidie beëindigd. Dat schrijft ze maandag aan de Tweede Kamer.

Omweggetje

De subsidie is onderdeel van een groter samenwerkingsverband dat zich LCC+ noemt en bestaat uit verschillende organisaties die zich inzetten voor LHBT-emancipatie in christelijke gemeenschappen. Het LKP (Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit) is namens LCC+ penvoerder en subsidieontvanger. Weerbaar in Seksualiteit (WiS), de organisatie die het project Hart van Homo’s is gestart, treedt in dit samenwerkingsverband op als onderaannemer.  De totale subsidie beëindigen is voor Bussemaker de enige manier om in te grijpen. Een omweggetje dus.

Bussemaker gaat  LCC+ uit nodigen zo snel mogelijk een aangepaste subsidieaanvraag in te dienen zonder het onderdeel van WiS, ‘zodat de subsidierelatie met LCC+ snel kan worden genormaliseerd en zonder het deel van WiS kan worden hervat’.

Minister lag onder vuur vanuit eigen gelederen

Bussemaker kwam begin deze maand onder vuur te liggen over de subsidie. Haar eigen PvdA had kritiek, evenals VVD, D66 en GroenLinks. De christelijke organisatie probeert homo’s over te halen geen seks te hebben. Ook ontmoedigt de club homo’s en lesbiennes niet om te trouwen met iemand van hetzelfde geslacht.

Lees ook

Bussemaker onder vuur wegens subsidie aan christelijke homoclub