Politiek

Opiniepeiling Maurice de Hond: Tegenstand Nexit groeit

10-07-2016 09:46

In deze laatste peiling van het Parlementaire Jaar 2015-2016 laten we o.a. de verschillen zien in vertrouwen in de hoofdrolspelers in Den Haag. De peiling van deze week laat zien dat 50PLUS 1 zetel vooruitgaat. PVV zakt weer 1 zetel weg. 5 maanden geleden, toen de druk van de vluchtelingencrisis het hoogst was, stond de PVV nog op 42 zetels.

peiling-10

Enthousiasme over Nexit neemt af

We hebben ook deze week de vragen gesteld, die we ook kort voor het referendum in het Verenigd Koninkrijk hebben gesteld inzake een mogelijk referendum over Nexit. Deze week is duidelijk te zien dat men, blijkbaar gezien de ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk, het enthousiasme voor een referendum over Nexit en het voorstemmen aan het dalen is.

Was kort voor dat referendum 50 procent tegen het referendum, inmiddels is dat 56 procent. Bij kiezers van alle partijen, behalve bij de PVV zien we een stijging van de “nee-groep” tot 9 procent.

Het verschil tussen het aandeel voorstanders en tegenstanders is sinds 3 weken geleden ook duidelijk toegenomen. Was het verschil 3 procent, nu is het 12 procent. Alleen bij de kiezers van de PVV zien we amper verschuivingen.

nexit-peiling