TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Europese Commissie verwacht Brexit-verzoek eind 2017

'Britten proberen tijd te winnen'

Tags:

De Europese Commissie verwacht niet voor september 2017 een verzoek van Groot-Brittannië om uit de Europese Unie te mogen treden. Dat meldt het Duitse weekblad Wirtschaftswoche op basis van bronnen binnen de commissie.

De commissie gaat ervan uit dat de Britse regering de tijd neemt om de Brexit voor te bereiden. Een beroep op artikel 50 van het Verdrag van Lissabon wordt niet voor de parlementsverkiezingen in Frankrijk en Duitsland verwacht, op zijn vroegst in september 2017.

Dat de Britten de tijd nemen alvorens het verzoek tot uittreding in te dienen ligt volgens de bronnen van Wirtschaftswoche voor de hand: zodra Londen artikel 50 aanroept begint de klok te lopen. De onderhandelingen dienen volgens het EU-verdrag binnen twee jaar te worden afgerond, al kan deze periode in theorie verlengd worden.

Lees ook

Wirtschaftswoche – EU-Kommission rechnet erst Ende 2017 mit Ausstiegsantrag

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.