TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Bonusquote: de Duitse anti-raciste die werd verkracht door allochtonen en dit geheim hield

Hoe een extreemlinks meisje bereid is haar eigen verkrachting te vergoelijken voor het politieke ideaal

 

“In de speeltuin zag ze drie mannen die bier aan het drinken waren. Het waren jonge jongens, ze waren met elkaar aan het klieren. Selin Gören had een koptelefoon op en draaide het volume omhoog.

Plotseling werd ze tegen de grond geduwd. Draai niet om, dacht ze, provoceer ze niet. Ze pakken alleen je tas en rennen dan weg.

Maar de drie jongemannen overmeesterden haar. Eén van hen, met opgeschoren haar en Arabisch uiterlijk, kneep haar keel dicht. Ze viel op haar knieën; toen ze haar mond opende om adem te halen duwde de jongen zijn penis in haar mond. De tweede jongen, waarschijnlijk ook een Arabier, zocht zich met zijn handen een weg in haar broek. De derde jongen schold haar uit in het Koerdisch of Farsi, denkt ze.

Eerst was ze in shock, kon ze zich niet bewegen. In het licht van de straatlantaarns zag ze het gezicht van één van haar daders. De puisten, het vet op de bovenlip. Hij was dik en droeg een leren jas. Vervolgens ontsnapte ze aan haar verlamming – en beet van zich af. De man schreeuwde, hij sloeg haar, toen lieten de drie haar los en renden weg. Haar tas namen ze mee.

Diezelfde nacht nog ging ze naar de politie. Maar ze vertelde die politie alleen dat ze van haar tas is beroofd. Door ‘Duits sprekende mannen’. De verkrachting noemt ze niet.

Selin Gören is een succesvolle jonge politica. Ze is nationaal woordvoerster voor de jeugdorganisatie van De Linksen (Die Linke), geboren in Mannheim. Tot aan dit voorval was haar wereldbeeld duidelijk en geordend. Vluchtelingen en buitenlanders: goed. De Duitse maatschappij: fout, want racistisch. De oplossing voor alle problemen: het socialisme.

De tweede vraag van de politie was: “Waren het vluchtelingen?” Maar Selin, woedend en opstandig, dacht: ‘Dat hebben jullie als racistische agenten natuurlijk graag dat vluchtelingen de schuld krijgen’. Dus antwoordde ze: “Neen, het waren geen vluchtelingen, maar een gemengde groep, ze spraken ook alleen Duits met elkaar.” Over de verkrachting zei ze niets. Dat kwam ook zo in het procesverbaal.

Is haar wereldbeeld door deze geweldsdaad veranderd? “Ach wat, ik ben toch ook een migrant?”, zegt ze. “Moet ik mijzelf nu haten?” Vervolgens voegt ze er aan toe: “Het probleem is nou eenmaal de seksistische, patriarchale maatschappij.”

Er is alleen één probleem: zij, de antiracist, is nu bang voor Arabieren.”

 

Selin Gören is in Duitsland geboren maar haar (voor)ouders zijn van Turkse afkomst. Als jonge politica bij de extreemlinkse Duitse politieke partij Die Linke (soort van communisten die derhalve onder toezicht staan van de Duitse geheime dienst) maakt ze al snel carrière. Ze is overtuigd antiracist, dus vluchtelingen zijn welkom, de rest van Duitsland is racistisch en op naar de socialistische heilstaat, dat idee.

Op een avond wordt ze, niet ver van haar huis, door drie Arabisch uitziende jongens verkracht. Ze gaat naar de politie maar omdat ‘verkracht door Arabische jongens’ nou eenmaal niet in haar politieke straatje past vertelt ze aan de politie dat het ‘Duitse jongeren’ waren en dat ze alleen haar tasje hebben gestolen. De verkrachting noemt ze niet. Maar haar vriend is het er niet mee eens en uiteindelijk gaat ze, met de staart tussen de benen, toch terug naar de politie om het ware verhaal te vertellen.

Op Facebook schrijft ze vervolgens een ‘brief aan jonge vluchtelingen’ waarin ze uitlegt dat ze haar verkrachting vooral erg vindt voor die jonge vluchtelingen omdat die ‘in een racistische maatschappij terecht zijn gekomen’ waardoor ze ‘onzeker worden’ en dat zij zelf vooral het slachtoffer is van een ‘seksistische maatschappij’.

In dat beeld gelooft ze nu nog steeds heilig: het waren dan wel allochtonen die hun lul in haar keel drukten, haar probeerden te wurgen en met hun vette vingertjes in haar broek kwamen, maar dat is allemaal de schuld van de racistische en seksistische maatschappij. Logisch.

Al raakt ze nu wel in paniek van Arabisch uitziende jongeren. Dat dan weer wel. Best lastig, voor een ‘anti-racist’.

Iemand verder nog vragen? Leest u dan gerust het volledige, ontluisterende, verhaal in Der Spiegel (Blendle-link, in het Duits).

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.