Interview

Bonusquote: Telegraaf interviewt Geert Wilders (PVV)

22-06-2016 10:01

 

“Een Brexit zal natuurlijk een enorme stimulans zijn voor heel veel Europese volkeren en landen om een vertrek uit de EU te overwegen. En als er geen Brexit komt is het zeker niet voorbij, want die geest gaat nooit meer terug in de fles. In de laatste peiling zie je niet voor niets dat de helft van Nederland wil dat we de EU verlaten.

Het is ook goed dat Nederlanders zien dat het licht echt niet uitgaat of dat er oorlog komt in Groot-Brittanniƫ. Kijk naar Zwitserland. Dat land had eerder dan de EU vrijhandelsverdragen met China en Japan, omdat de 28 EU-landen het onderling niet eens werden. Toegegeven, de eerste jaren zal een vertrek uit de EU geld kosten, maar na drie jaar is er winst.

‘Kunt u eens een voordeel van de EU noemen?’

Nee.

We hebben een hele hoop vetorechten ingeleverd. En de rechten die we nog wel hebben, durven we niet te gebruiken. We worden dan ook niet bestuurd door Thatchers maar door Ruttes! Nog een extra reden om er snel vanaf te stappen!

Mensen moeten zich niet bang laten maken door mensen als commissie-voorzitter Juncker, de Britse premier Cameron en Mark Rutte. Uit de Europese Unie dus!”

 

Een interview met Geert Wilders (PVV) over Brexit in de Telegraaf. Oftewel: LOL-powerquotes.