Politiek Buitenland

Frauke Petry (AfD): ‘Dat migranten Duitsland zouden verrijken, dat is een sprookje’

20-06-2016 18:51

In een interview met RT heeft Frauke Petry, de leider van de populistische Duitse Alternative für Deutschland (AfD), hard uitgehaald naar Angela Merkel en haar vluchtelingenbeleid. Ook liet Petry er geen onduidelijkheid over bestaan of de instroom van vluchtelingen Duitsland wellicht zou kunnen verrijken: “Het sprookje dat migranten het land verrijken omdat ze goed zijn voor de economie is bewezen vals, maar onze regering heeft verder geen enkel idee hoe om te gaan met de vluchtelingencrisis.”

Over Merkel zei Petry: “Merkel heeft onze grenzen opgegeven, de soevereiniteit van het land opgegeven, ze heeft alle regels en alles wat werd geregeld opgegeven.”

Petry is van mening dat de crisis het beste kan worden opgelost als Duitsland weer controle krijgt over de grenzen. Schengen is wat haar betreft verleden tijd want “Schengen heeft gefaald. Ze praten alleen over de voordelen van een Europa zonder grenzen, maar nooit over de nadelen.”

Over de EU is Petry ook niet bepaald onduidelijk: “De EU was al in crisis voordat de instroom van vluchtelingen begon. De EU functioneerde al niet meer goed toen wij in 2013 deelnamen in de politiek. De vluchtelingencrisis is gewoon een ander symptoom van de falende ontwikkeling van Europa.”

Het hele interview met Petry is hier terug te kijken.