Politiek

Arib: Kamermail Van der Steur blijkt tóch te openen

15-06-2016 17:56

Het oude mailaccount dat de huidige minister Veiligheid en Justitie Ard van der Steur (VVD) als Kamerlid gebruikte is toch te heropenen. Dat heeft Kamervoorzitter Khadija Arib (PvdA) woensdag laten weten. Eerder liet zij weten dat er geen back-up meer was van de oude e-mails van Van der Steur.

Vanaf het mailaccount is een door hem bewerkte concept-Kamerbrief over de Teevendeal verstuurd. De Tweede Kamer wil die brief zien, maar kreeg nul op rekest van de Kamervoorzitter omdat de mails niet meer terug te halen zouden zijn.

Een andere versie van de brief is al wel gepubliceerd. Dat leidde tot ophef omdat Van der Steur als Kamerlid behoorlijk bleek te hebben meegeschreven met de brief van de toenmalige minister Ivo Opstelten over de Teeven-deal. Dit terwijl het de bedoeling is dat Kamerleden de ministers controleren. Van der Steur erkende dat hij een grens had overschreden.

Arib zegt over de ontdekking:

 

“Deze gang van zaken is voor mij aanleiding het beleid met betrekking tot het archiveren en bewaren van Tweede Kameraccounts – en de uitvoering daarvan – kritisch tegen het licht te houden.”

 

Lees ook

Oh ironie: Commentaar van Van der Steur op concept-brief Teevendeal is zoek