Opinie

Bonusquote: politiek-correct elitegeneuzel door Frans Timmermans (PvdA)

03-06-2016 11:15

 

“Ook blijkt dat na vijftien jaar steeds luider geschreeuw ‘vrijheid van meningsuiting’ nu wordt uitgelegd als ongebreideld alles te mogen en kunnen zeggen, waarbij iedere vorm van zelfbeheersing en beschaving over de schutting moet worden gegooid. Tegelijk durven de zelfbenoemde strijders voor het vrije woord nog steeds te beweren dat ze monddood worden gemaakt door een elite die haar politieke correctheid aan de naar vrijheid hunkerende burger zou opleggen.

Nog erger is het lot van degenen die de euvele moed hebben de verbale agressie met gelijke munt terug te betalen of die durven wijzen op de eigen zwakke positie in de samenleving. Zij moeten natuurlijk zwijgen en dankbaar zijn dat ‘wij’ hen dulden ‘onder ons’. Durf je toch iets te zeggen, omdat je net zo mondig bent als je witte buurman, dan ben je een ‘klaagneger’.

Het beste recept tegen islamisering is te laten zien dat er geen enkele tegenstelling hoeft te bestaan tussen het zijn van moslim en het zijn van Nederlander. Het beste recept tegen racisme is te laten zien dat racisten niet worden geboren, maar worden gemaakt daar waar intolerantie onweersproken blijft, grofheid de norm wordt en rekening houden met de gevoelens van anderen als zwakte wordt gezien.”

 

Aldus Frans Timmermans, vice-voorzitter van de Europese Commissie, die middels een stuk ouderwets politiek-correct regentesk monddood maken in de Volkskrant laat zien dat de PvdA-ideologie in 15 jaar tijd helemaal NIETS is veranderd.

Oftewel, de PvdA-campagnes zijn in volle gang en zoals het hoort geldt bij de PvdA nog altijd dat alles de schuld is van de kwetsende toon die onder het mom van de immer zo gemene en misbruikte ‘vrijheid van meningsuiting’ de zwakkeren, oftewel de moslims, het leven steeds moeilijker maakt en daarom, maar echt alleen daarom, islamiseert Nederland en profileert de politie elke dag rapper Typhoon. Is dus allemaal de schuld van u, blanke burger. U heeft veel te weinig weggekeken.

Opmerkelijk: Frans Timmermans keurt expliciet het gebruik van dubbele maten en hypocrisie goed, want ‘verbale agressie met gelijke munt terugbetalen’ is kennelijk helemaal dikke prima. Goh. En wij maar denken dat ‘goed voorbeeld doet goed volgen’ juist zo’n solidaire en sociale leidraad was. Niet dus. Rancuneus terugslaan is het nieuwe ‘sociale’ en ‘verschillige’ devies. Goed om te weten, al was ons het al wel opgevallen de afgelopen 15 jaar, dat ‘fatsoenlijke’ en ‘sociale’ mensen vooral goed zijn in het bakken van ‘koekjes van eigen deeg’ (lees: geen moment onbenut laten om hun eigen agressief-populistische onderbuik te kunnen laten leeglopen).

Nee, je kan niet zeggen dat het PvdA-discours sinds het pre-Fortuyniaanse ‘de multiculturele samenleving is een aanwinst voor de maatschappij’ erg veel is veranderd.

Nouja, u moet het Frans Timmermans maar niet kwalijk nemen: hij woont alweer lang genoeg in de Brusselse ivoren torens om het contact met de realiteit volkomen kwijt te zijn.

Hier, een plaatje van een witte klaagneger. Die vroeg er destijds ook om. Met zijn verbale agressie en het over de schutting gooien van beschaving. En zijn zogenaamde ‘vrijheid van meningsuiting’. Jammer dat er toen nog geen Frans Timmermans was. Die had hem kunnen uitleggen waarom hij beter zijn smoel had kunnen houden en gewoon doen wat de PvdA zegt…

 

fortuyn