Politiek

Sylvana Simons (DENK) gaat aangifte doen (tegen alles en iedereen)

31-05-2016 13:10

Sylvana Simons gaat aangifte doen van de racistische, seksistische en discriminatoire reacties op social media sinds bekend werd dat ze een politieke carrière ambieert. Dat meldt haar partij DENK dinsdag in een communiqué.

Update 13.54 – Ook aangifte tegen auteurs van krantenartikelen

Simons wil dat alle daders worden opgespoord die verantwoordelijk zijn voor de tweets, krantenartikelen, e-mails en andere uitingen tegen haar. Dat meldt het ANP dat aanwezig was bij een persconferentie van Simons in de Tweede Kamer.

Simons in het persbericht:

 

“Ik zie het als mijn plicht om aangifte te doen, want het bestrijden van onrecht begint altijd bij het melden hiervan. Het wordt tijd dat in onze samenleving het besef doordringt dat er één duidelijke rode lijn wordt getrokken: daders van discriminatie, seksisme en racisme worden aangegeven, opgespoord en bestraft. Dit besef kan alleen ontstaan als wij allemaal dapper genoeg zijn om van onrecht ook melding te maken.”

 

Kuzu wil debat met Rutte en Asscher

Fractievoorzitter Tunahan Kuzu zal dinsdag een debat aanvragen met minister-president Rutte en Integratieminister Lodewijk Asscher (PvdA) over racisme in de samenleving. Later deze week presenteert hij een plan genaamd Ketenaanpak Discriminatie waarin DENK maatregelen presenteert ‘van bewustwording tot straf’.

Rutte en Asscher spraken eerder al schande van de reacties die Simons kreeg. De premier noemde deze ‘ronduit walgelijk’ en ziet de verantwoordelijken als ‘idioten’, ‘doorgeslagen tokkies’ en ‘gladiolen’.

Lees ook

Dossier – Sylvana Simons