Haagse grabbelton

Kabinet: Wat Willem-Alexander zegt, we zijn tegen een Brexit

31-05-2016 16:08

Wellicht herinnert u zich nog dat Koning Willem-Alexander vorige week het Europees Parlement toesprak en zich daar uitsprak tegen een Brexit. Europa zou niet zonder ‘de English rose’ kunnen. De PVV beschuldigde het kabinet de vorst voor het ‘eurofiele karretje’ van minister-president Rutte te spannen. De partij vond het ongepast dat het Nederlands staatshoofd werd ingezet in Rutte’s ‘eurofiele campagne voor het behoud van het megalomane totalitaire project zonder draagvlak genaamd de EU, dat onze nationale soevereiniteit heeft gekaapt en de Britse kiezer op die manier probeert te beïnvloeden’.

Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders (PvdA) laat dinsdagmiddag aan de Tweede Kamer weten:

 

“Voornoemde toespraak van de Koning is uitgesproken onder de ministeriële verantwoordelijkheid. Het standpunt van het kabinet is dat het beter is voor Nederland, voor het Verenigd Koninkrijk en voor de EU dat het Verenigd Koninkrijk bij de EU blijft.”

 

Waarvan akte.

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.