U zond in… ‘Beste over Zwarte Piet klagende BN’ers, onze wereld is niet jullie wereld’

29-05-2016 12:44

 Screen Shot 2016-05-29 at 12.42.26

 

“Geachte BN’ers,

Via de media (als het geplaatst wordt) wil ik graag reageren op uw open brief over Zwarte Piet. U bent BN’er geworden omdat u meer geluk heeft gehad, meer uitblonk in bepaalde zaken of gewoon een goed verhaal wist te maken. Tot zover respect. Maar wil dat dan ook zeggen dat uw BN-mening meer gehoord dient te worden dan de mening van ‘de gewone man’? Is de mening van ons minder dan uw mening? Met wat voor recht legt u ons uw wetten en meningen op? Wij kunnen zelf behoorlijk goed nadenken.

Natuurlijk zitten er reacties en denkbeelden tussen waar ik mij voor schaam. Zie ik echter de uitlatingen van een uwer BN-ers dan mag u zich daarover ook schamen denk ik. (Veel directe familieleden aan kanker zien overlijden, maar dat terzijde). Het getuigt van een behoorlijke aanmatigende superieure gedachte om ons nota bene in mei(!) al lastig te gaan vallen over Zwarte Piet. U doet hiermee exact hetzelfde wat u een deel van het ‘gewone volk’ verwijt.

Het is eind mei, wij zijn met z’n allen bezig om ons voor te bereiden op een heerlijke vakantie. Velen van ons zijn blij met een all in reis van 495,00 euro en u probeert ons die fijne voorbereiding te ontnemen. U moet zo nodig uw punt maken over racisme en weet ik wat al niet. U kunt zich niet verplaatsen in ons leven dat met hard werken en veel stress en gezeur nog een beetje gezellig wordt gehouden met een fijne zomer.

Laat ons met rust en vermoei ons niet met dit soort zaken. We weten inmiddels hoe u erover denkt. Eens worden we het toch nooit. Laten we elkaar met rust laten en gooi geen olie op het vuur. Kom een weekje meelopen op de fabriek hoor de onderlinge bizarre humor en ontdek dat het merendeel gewoon lekker met elkaar leeft en elkaar respecteert.

Fijne vakantie jullie en verzin wat anders. Overigens, voor uw standpunt heb ik respect maar ik hoef het er niet mee eens te zijn toch? Blijf er dan niet zo over doorzagen!

Onze wereld is niet jullie wereld. Bij ons is hij niet zwart-wit.

 

Vriendelijke groeten,

Ad van Ekeren uit Leerdam”