Opinie

Bonusquote: irritatie over inhoudsloze stemmingmakerij bij DENK

27-05-2016 09:55

“Omdat Simons, die ook werkt als ’spiritueel coach’, gasthoofdredacteur is van een recent nummer van een blad over het paranormale, wordt in de media de twijfel geuit of ze wel spoort. Maar haar wanen over het ’koloniale’ huidige Nederland baren mij grotere zorgen. Aan de bestaande problemen rond racisme en discriminatie verandert niets onder terreur van dogma’s en de ontkenning van alles wat er, zeker sinds WO II, gedaan is voor gelijkheid, rechtvaardigheid en welvaart.

Zeker, de felste aanvallen op Simons zijn racistisch en seksistisch van aard. Maar onderschat ook de groeiende afkeer van raaskallende BN-er’s niet. Velen hebben het gehad met vedettes die het zo goed voor zichzelf geregeld hebben en ineens ook politieke macht over het doen en denken van anderen claimen. De vraag is dan gewettigd of de vermetele stap naar de politiek niet alleen voor eigen glorie is.

Natuurlijk, de politieke arena is gelukkig van iedereen. Maar is het geen tijd voor een nieuwkomer die, met lak aan populisme, de hardnekkige problemen echt te lijf gaat? Elke dag berichten de kranten over wantoestanden in de zorg, asielprocedures, bij de pensioenfondsen, bij het functioneren van politie, recherche en justitie. Structurele misstanden, haaks op wat de kiezer beloofd is. Van nieuwe verkiezingen verwacht niemand veel heil. Uiteraard is bovenstaande niet in het schoeisel van Simons te schuiven. Maar dit verklaart wel de irritatie over en de afkeer van de inhoudsloze stemmingmakerij bij Denk. De klok loopt, Nederland heeft iets anders nodig dan politieke voetzoekers.”

 

Vroeger had Nausicaa Marbe nog een column in de Volkskrant. Maarja, haar columns waren véél te realistisch en beslist niet vrij van cynisme waardoor ze de lezer geen veilig gevoel gaf, en dan ben je dus geen Goed Volk meer. Gelukkig is er de Telegraaf waar Nausicaa Marbe haar realisme wel altijd kwijt kan.