Opinie

Bonusquote: Vlaamse Volkskrant ‘De Morgen’ interviewt Filip Dewinter (Vlaams Belang)

21-05-2016 15:06

 

En het cordon médiatique, hoe hebt u dat altijd ervaren?

Als een groot onrecht. Als de pers ons niet zo lang had uitgesloten, zouden onze ideeën veel makkelijker ingang hebben gevonden. Maar die mediaboycot heeft ons wel toegelaten om voluit de rol van outcast en outlaw te spelen.

Zijn er nog altijd politici die u geen hand geven?

Die zijn er nog altijd. In het groene en socialistische kamp is dat nog altijd veeleer de regel dan de uitzondering.

Ik denk niet dat wij ooit fouten gemaakt hebben. De stijlmiddelen die wij gebruikten, waren noodzakelijk om het debat op gang te trekken. Misschien zijn we nog te braaf geweest, want het debat is veel te laat op gang gekomen. Daarom hebben we vandaag de problemen die iedereen kent.

Ik ben tot de conclusie gekomen dat het Vlaams Belang verantwoordelijkheid draagt voor het feit dat we heel veel van dit soort feiten [de racistische moorden door Van Themsche] hebben kunnen vermijden. Wij waren het ventiel voor het maatschappelijke ongenoegen over de multiculturaliteit dat geen uitlaatklep vond in de media of bij andere partijen.

Europa staat aan de rand van een burgeroorlog. Hoe langer wij blijven aanmodderen, hoe langer wij de poorten openen en de islam koesteren, hoe uitzichtlozer de situatie zal worden. En dan heb ik het niet alleen over de aanslagen, maar over gettowijken waar je een dagelijkse confrontatie ziet tussen overheid en losgeslagen etnische bendes. De macht van het getal speelt ook: van alle kinderen die vandaag in Antwerpen worden geboren, is meer dan de helft van allochtone origine. Ik weet niet of dat nog goed komt.

We moeten onder ogen zien dat je een been met gangreen beter amputeert. We moeten het aantal moskeeën systematisch afbouwen, en moslims een charter laten ondertekenen waarin ze de sharia afzweren, de gelijkheid van man en vrouw en de scheiding van kerk en staat erkennen.

Wat zegt u tegen de lezers die uw gedachtegoed verwerpen?

Dat ze eens uit hun ivoren toren moeten komen en moeten luisteren naar de stem van het volk. En dat ze misschien beter dertig jaar geleden al eens een interview met mij hadden moeten lezen, in plaats van ons te verketteren. Wat ik zeg, is voor sommigen misschien confronterend, maar het is de taal die gedeeld wordt door een niet onbelangrijk deel van de Vlaamse bevolking.

Voor u hoeft die Conventie van Genève niet meer?

Nee. Weg daarmee. Alleen als er morgen een conflict ontstaat tussen twee Europese landen, is het onze taak om vluchtelingen op te vangen. Als Rusland morgen Oekraïne binnenvalt, moeten wij mensen opvangen. Christenen, met wie wij onze manier van leven delen.

Ik ben blank, is dat alleen een kwestie van huidskleur? Nee, dat is ook een verhaal van een evolutie van duizenden jaren, van mensen die zich verenigden rond een cultuur en een etnie. Is het een schande om dat te zeggen? Nee. Als een zwarte, of een neger, om dat woord maar te gebruiken, mag zeggen dat black beautiful is, waarom mag ik dan niet zeggen dat ik fier ben om blank te zijn?

Een Aziaat zal wellicht een hoger IQ hebben dan een zwarte, en een zwarte zal bepaalde fysieke vaardigheden hebben die superieur zijn aan die van de blanken. Is het dramatisch om dat vast te stellen? Ik hoef toch niet te verloochenen wat ik denk, omdat het toevallig niet politiek correct is?”

 

Zaterdag 21 mei 2016 is de dag dat de linkse Vlaamse courant De Morgen heel veel abonnee’s verliest door Vlaams Belang-voorman Filip de Winter uitgebreid en ongecensureerd aan het woord te laten in een joekel van een prachtinterview.