Opinie

Sylvana schrijft Facebook-reactie over ‘bagger’ na mededeling toetreden DENK: ‘Jammer’

19-05-2016 16:21

 

“Naast spontane support heb ik ook een aantal bezorgde reacties ontvangen. Natuurlijk ten eerste van m’n moeder! “Kind, waar begin je aan?! Nog meer bagger over je heen?”En ze heeft een punt. Maar die bagger krijg ik al vanaf de dag dat ik het lef heb gehad voor mezelf en anderen op te komen, dus ach. En die bagger is precies hetgeen dat laat zien dat een ander geluid hard nodig is.

Daarom kan ik de mensen die vooral bezorgd zijn over het feit dat ik voor DENK heb gekozen en niet voor “de gevestigde orde” geruststellen: dat andere geluid zal vanaf nu vaker te horen zijn, en vanaf volgend jaar nog vaker in de Tweede Kamer. Het geluid van de gevestigde orde, is het geluid van verdeling, uitsluiting, institutioneel racisme, hypocrisie, xenofobie en onverbloemd haatzaaien en het beschermen van de macht en rijkdom die niet altijd netjes verkregen is.

En er zijn nog geen 24u verstreken sinds m’n heuglijke nieuws en ik heb al mogen proeven hoever men bereid is te gaan om die macht te verdedigen. De hoon, de leugens en zelfs alweer de meest bizarre verwensingen zijn al binnen, en met behulp van de media worden de leugens als waarheid gepresenteerd en de verwensingen als vrijheid van meningsuiting. Het schijnt erbij te horen. Jammer.

Maar ik ben er van overtuigd dat iedereen die zich werkelijk verdiept in DENK ziet dat we staan voor waarden waarmee we met z’n allen veel kunnen betekenen voor onze samenleving. Als we de handen ineen slaan, de krachten bundelen en 1 geluid laten horen. Als we niet langer afwachten tot we mee mogen doen, maar gewoon mee doen. En ik doe mee. Want het is 2016. Het is tijd voor het echte Nederland, ook in de Kamer. En ik wil jou ook vragen mee te doen.

PS: Happy B’day Malcom X.”

 

Via.