Opinie

Bonusquote: special snowflake millennials zijn gevaarlijk, is schuld van hun ouders

19-05-2016 12:05

 

“Om studenten te helpen met ‘bijkomen’ van het debat werd door studentenactivisten een ‘safe space’ ingericht, inclusief kleurboeken, koekjes, speelklei en video’s van puppies. Jazeker, volwassen studenten van één van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld richtten welbewust een kindercrèche voor elkaar in.

In het belachelijk maken van de millennial-activisten en degenen die hen ondersteunen daarin gaan we niet alleen voorbij aan het feit dat ze echt niet zo kwetsbaar zijn als dat ze beweren te zijn, we gaan vooral voorbij aan degenen die verantwoordelijk zijn voor deze millennial-activisten: de ouders. Special snowflakes ontstaan niet spontaan. Ze worden gemaakt, vooral door ouders die hun kinderen zoveel hebben liefgehad dat de puinhoop die ze nu zijn geworden het resultaat is.

Levenslange ervaring heeft de millennial-activisten immers geleerd dat klagen bij ouders en leraren altijd resultaat geeft. Zie daar de paradox van de moderne millennial-snowflake: uit naam van hun eigen zogenaamde ‘kwetsbaarheid’ en ‘breekbaarheid’ gaan ze over tot de aanval middels dramatisch protest, uitgelokte conflicten en het onophoudelijk belagen van hun tegenstanders. Deze special snowflakes zijn gevaarlijk.

Veel ouders zien de pijn, woede en het ongemak van hun kinderen niet langer als een gelegenheid hun kind een les over karakter en vastberadenheid te leren, maar vooral als een verplichting om hun kind te redden van alle problemen.

We noemen ze ‘kwetsbaar’ en ‘breekbaar’ omdat ze zo makkelijk ongelukkig worden en hun tolerantie voor tegenslag zo extreem laag is. Maar ze zijn in werkelijkheid helemaal niet ‘kwetsbaar’ en ‘breekbaar’. Integendeel, ze doen precies dat wat ze hebben geleerd te doen sinds het allereerste dramatisch verlopen potje voetbal of ruzietje op de kleuterschool: ze schreeuwen en drammen zo hard als ze kunnen om pappie en mammie. En de leraar of schooldirecteur, in dat geval de inval-ouder en autoriteitsfiguur, gehoorzaamt daar naar.

Bij het fenomeen Bernie Sanders zien we waar het misgaat. Niet langer woonachtig bij hun ouders en niet langer beschermd door sympathieke autoriteiten zoeken ze een nieuwe ouder. En wie heeft de juiste autoriteit om naar hun problemen te luisteren en hun angsten weg te nemen? Precies, de geriatrische socialist Bernie Sanders. Hij reageert op hun angsten en onzekerheden door te roepen om ‘gratis’ gezondheidszorg en ‘gratis’ onderwijs (in werkelijkheid is dat natuurlijk nooit gratis) en door het bieden van bescherming tegen de gemene en brute wereld van vrijheid en vrije markt. Bernie Sanders wil, met andere woorden, het hele land omtoveren in een safe space.

Universiteitscampussen zijn centra van Bernie Sanders-aanbidding omdat ze kleine voorbeelden zijn van de wereld die Sanders voor ogen heeft.”

 

Zo dan. BAM! Even spijkers met koppen slaan in de National Review.

Over hoe we te gemakkelijk voorbijgaan aan het echte gevaar dat in de drammende policor safe space special snowflakes millennials op de UvA’s wereldwijd schuilt. En over hoe dat de schuld is van een nieuwe generatie mislukte opvoeders. En waarom ‘geriatrisch socialist’ (LOL) Bernie Sanders (die communist) zo populair is bij de special snowflake UvA-studenten wereldwijd: omdat hij van Amerika één grote safe space wil maken.

(Citaat door TPO vertaald uit het Engels.)