Haagse grabbelton

Sylvana Simons sluit zich aan bij DENK

18-05-2016 13:40

Sylvana Simons sluit zich aan bij DENK, de politieke partij van Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk. Dat maakte de partij woensdag bekend. Ze gaat ‘als prominent lid van DENK in de politieke arena inbreng leveren op het gebied van media en cultuur, emancipatie, zorg en onderwijs’.

Reden om politiek actief te worden is een uitzending van De Wereld Draait Door waar Simons ruzie kreeg met Martin Šimek:

 

Toen ik de term ‘zwartjes’ hoorde tijdens het gesprek over vluchtelingen, geloofde ik mijn oren niet. De vragen die ik daar vervolgens over stelde maakten een stortvloed aan reacties los. Sommige waren positief, maar veel reacties waren doordrenkt met intolerant en haatdragend gedachtegoed. Hierdoor rees bij mij het besef dat, hoewel ik altijd al een betrokken burger was, ik mij ook publiekelijk moest gaan uitspreken. Dát was het moment dat ik besloot om zaken als racisme en Zwarte Piet niet meer zonder tegengeluid te laten passeren. Ik zie het nu als mijn taak om mijn stem te laten horen in de arena waar ik écht iets blijvends kan bijdragen: de politiek.

 

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.