Politiek

PvdA-Kamerlid Keklik Yücel bedreigd vanwege steun aan Ebru Umar

09-05-2016 16:35

Ebru in Ebru's FAB Magazine

PvdA-Kamerlid Keklik Yücel wordt bedreigd vanwege haar stellingname in de kwestie Ebru Umar. Dat zegt ze maandag tegen RTV Oost.  Eerder had ze zich gekant tegen reacties van Turken in Nederland die toejuichen dat president Erdogan Umar in Turkije vasthoudt. Uit de hoek van wat Keklik Yücel noemt ‘Turkse fascisten in Nederland’ krijgt zij al enige weken ernstige bedreigingen aan haar adres. Die variëren van verkrachting tot het wat aandoen van haar gezin. Yücel heeft de bedreigingen gemeld bij de Tweede Kamer.

 

“Ik ben niet bang en ik laat me zeker niet de mond snoeren. Ik blijf altijd en overal mijn mening geven, ook en vooral in deze zaak”

 

Eerder deze maand bracht het sociaal-democratisch Kamerlid een bezoek aan Umar.

DENK-Kamerlid Kuzu ook bedreigd

DENK-voorman Tunahan Kuzu liet vorige week weten ook bedreigd te worden in de zaak Umar. Naar eigen zeggen omdat hij als Kamerlid de arrestatie en het landarrest van Umar niet afkeurt:

 

“De hetze vanuit een groot deel van de mainstream media en collega-politici, waaronder VVD-er Ockje Tellegen creëren een sfeer waarin men niet meer zichzelf mag zijn. Zodra je het geluid laat horen van de mensen die zich onvoldoende vertegenwoordigd voelen, word je aangevallen door de gevestigde orde.”

 

Lees ook

TPO – DENK-voorman Tunahan Kuzu bedreigd