Opinie

Nederturk-voxpoppen in de Utrechtse Kanaalstraat met de Volkskrant

26-04-2016 13:06

“Ebru Umar kan de pleuris krijgen. Hoe durft ze haar eigen volk zo te beledigen en dan toch naar Turkije te gaan?

De vrijheid van meningsuiting geeft Ebru Umar nog niet het recht om Erdogan te beledigen. Het Turkse volk staat achter Erdogan, wij hebben ons land lief. Volgens mij hebben Turken dat gevoel van vaderlandsliefde veel sterker dan Nederlanders. Als jij op Erdogan scheldt, beledig je het hele volk.

Erdogan heeft het land economisch omhoog gestuwd. Voor ons is het onbegrijpelijk dat mensen met modder naar hem gooien.

Erdogan is een grote president, die alle respect verdient. Er stond een man te demonstreren met een bord met een leus tegen de koning gericht. De politie heeft hem toen gearresteerd, voor mijn winkel. Duidelijk toch, dat je hier ook niet de koning mag beledigen?

Wat zeurt die vrouw nou, ze is toch al vrij? Ik vind het terecht dat ze niet naar Nederland terug mag. Dan zou ze alleen maar meer onware roddels over Turkije gaan verspreiden.”

 

Ook de Volkskrant bewijst: Nederturken zijn uitstekend geïntegreerd in de Nederlandse samenleving en hebben een meer dan compleet besef van de waarde van vrijheid van meningsuiting. Je mag haast wel zeggen: Turkije bij de EU, dat is een zege, het kan gewoon niet snel genoeg gaan!

(Voor Erdogan en zijn aanhangers: bovenstaande was ironie.)