Achtergrond

Bonusquote: wat u niet wist over Turkse president Erdogan maar beslist moet weten

25-04-2016 14:23

 

“Bij de Turkse parlementsverkiezingen op 7 juni vraagt president Erdogan de kiezers om een grondwetswijziging die van hem een basyüce maakt, Verheven Leider, een term van zijn favoriete dichter en islamitische fascist Necip Fazıl Kısakürek.

De Turkse president-nieuwe-stijl heeft trekken van de basyüce (spreek uit: basj-juuse), Verheven Leider, uit de blauwdruk van Necip Fazıl voor een islamitisch regime. De ‘Verheven Leider’ is te vergelijken met een Spaanse caudillo of een Italiaanse duce.

Erdogan blijft het op venijnige wijze herhalen: ‘De stembus heeft gesproken.’ En de vijftig procent die de laatste keer niet voor hem stemde, moet zijn mond houden. Geen gedoe met coalities. In Erdogans Turkije is het: wie niet met de ‘wil van de natie’ heeft meegestemd, heeft niks meer te willen of te eisen, die moet zich naar de meerderheid schikken, en zoals Erdogan zegt: ‘Als het je niet bevalt, vertrek je maar.’

In de praktijk worden de vijftien tot twintig miljoen sjiitische Alevieten gediscrimineerd. De soennitische meerderheid ziet hen niet als moslims. Alevieten, christenen en joden bekleden geen hoge posities in het leger of de bureaucratie. De kinderen van Alevieten zijn verplicht op school de lessen in de soennitische islam te volgen. Het directoraat voor religieuze zaken, Diyanet, bouwt geen gebedshuizen voor Alevieten, alleen voor soennieten. Diyanet financiert moskeeën en imams in de Turkse diaspora, ook in Nederland, maar alleen als ze soennieten zijn.

In januari zei president Erdogan dat alle oorlogen van tegenwoordig voornamelijk tussen moslims gaan en voortkomen uit ‘een geheim plan’ van het Westen tegen de islamitische wereld. Dat was heel duidelijk, volgens hem, want stel jezelf maar de vraag: ‘Hoe komt het dat in de oorlogen die momenteel in het Midden-Oosten woeden alleen bloed van moslims vloeit?’

Niet alleen voor joden en pseudo-joden maar ook voor christenen is er in het Turkije van Necip Fazıl Kısakürek geen plaats: ‘We moeten maatregelen nemen zodat er in Turkije alleen maar Turken en moslims wonen. We gaan het land zuiveren van alle verraders.’ Voorop de joden en de sabbateeërs. ‘Hun aantallen zijn gering maar hun bezittingen en vermogens bedragen wel tien procent van de Turkse tegoeden. Die zullen van hen worden afgenomen. Daarna worden ze massaal gedeporteerd.’ Het zijn ‘buiten­gewoon strenge maatregelen’, schrijft hij, maar ‘de geschiedenis zal een zuiver islamitisch Turkije toejuichen’.

Islamisten als hij zien in de vrijheid zoals die omarmd wordt door de Europese Verlichting, en waarin de mens en zijn rationele verstand de maat der dingen zijn, een verdorvenheid. Niet aan de mens maar aan Allah behoort alles te worden afgemeten.”

 

Mocht u zich afvragen: waarom doen die Turken toch zo moeilijk over een paar satirische beledigingetjes naar hun president, dan leest u in een prachtige longread, gratis via De Groene Amsterdammer, het meer dan uitgebreide antwoord. President Erdogan is namelijk niet zomaar een leider maar een Verheven Leider. U weet wel, zo eentje waarboven niets of niemand gaat en die gegarandeerd met een duizendjarig rijk de geschiedenis zal ingaan als vader van één volk (uiteraard geheel Joden- en ongelovigenvrij, duh), wereldveroveraar, moreel perfect mens en, in het geval van Erdogan, zuiver islamiet. Pardon: soennitisch islamiet, want soennieten zijn de enige échte islamieten, aldus de soennieten zelf.

Dit idee van een fascistisch, alleenheersend, dictatoriaal en goddelijk leider heeft Erdogan natuurlijk niet zelf bedacht. Het was de Turks islamofascistische dichter Necip Fazıl Kısakürek die de regels voor een perfect maar islamitisch bloedzuiver Turkije, waar Allah zelf nog zou willen wonen, bedacht en de blauwdruk van een islamitisch Turkse dictatuur ontwierp.

Tot op heden lijkt Erdogan veel te realiseren van deze blauwdruk. Het kan kortom nooit lang duren voordat de Joden uit Turkije worden gedeporteerd want die zijn uiteraard weer eens de schuld van alles (WEET JE WIE OOK DE SCHULD VAN ALLES BIJ DE JODEN LEGDE? Precies…).

Dit ontluisterende artikel werd overigens in 2015 al eens gepubliceerd maar De Groene Amsterdammer was zo aardig, en zo slim, het sinds Ebru Umar-gate weer op te duiken en online te zetten. Waarvoor dank!

(En de EU nog veel plezier en succes gewenst met de ‘democraat’ Erdogan in de toekomst…)

 

CC-Foto: Necip Fazıl Kısakürek, author: Berilduman, Wikipedia.