Hoe extreem gewelddadige pooiers uit het voormalig Oostblok hun gang kunnen gaan

17-04-2016 13:37

Weet u nog, de Turkse Saban B.? Een extreem gewelddadige pooier, vrouwenhandelaar en multicrimineel die destijds doodleuk vrij kreeg van de rechter om zijn vrouw en kind in Turkije te bezoeken. En vervolgens nooit meer terugkwam.

Eén van de vele zware criminelen in Nederland die de vruchten plukken van het beroerde Nederlandse strafrechtklimaat met zijn laffe, zwakke, bejaarde rechters (D66/PvdA). Rechters die in keiharde, nietsontziende, extreem gewelddadige, niet zelden door een oorlog getraumatiseerde criminelen uit Arabische of voormalige Oostbloklanden gewoon nog steeds een heel lief mens zien, een slachtoffer, een juweeltje voor de maatschappij, dat een extra kans verdient. En als het moet nog een kans. En nog een kans. En nog een kans. Een tsunami van kansen.

Maar wat u misschien niet wist, is dat er op de Amsterdamse wallen nog heel veel andere Sabans rondlopen. Pooiers en vrouwenhandelaars. Net zo gewelddadig als Saban zelf. Niet zelden afkomstig uit de voormalige oorlogsgebieden in de Balkan.

Uitgebuit, gemarteld, verkracht, onderdrukt, verhandeld

Het Parool tekent in een ontluisterend achtergrondartikel op hoe Nederland eigenlijk geen enkele grip heeft op deze criminelen. En vooral hoe extreem gewelddadig het er in die criminele wereld aan toe gaat. De vrouwen die worden uitgebuit worden keihard onderdrukt, gemarteld, misbruikt en verkracht. Sommige vrouwen werden gedwongen tot 1500 euro per dag te verdienen achter de ramen, en dat terwijl een enkele klant slechts tussen de 50 en 100 euro betaalt.

Terwijl de Nederlandse elite niet kan stoppen met benadrukken hoe schuldig we ons allemaal moeten voelen over het Nederlandse slavernijverleden, is op dezelfde Amsterdamse grachten waar die elite woont de moderne slavernij gewoon in volle gang. De elite kijkt er echter straal overheen tijdens het naar zelfhaat verlangende terugkijken in het verleden.

Fopstrafje

De Albanees waar Het Parool over schrijft was in 2007(!) al in beeld bij de politie. Pas nu, in 2016, is hij in hoger beroep veroordeeld. Straf: slechts 4,5 jaar cel.

Let wel: gestraft in hoger beroep, want in eerste instantie werd hij gewoon vrijgesproken, omdat de rechters ‘te weinig ervaring’ hadden met mensenhandelzaken. Herhaling: hij werd gewoon vrijgesproken! En dan is dit slechts één van de vele verdachten. Eén van de honderden.

Het duurde dus negen lange jaren voordat een extreem gewelddadige, brute, nietsontziende crimineel, die in de democratische rechtstaat Nederland onder de ogen van politie en justitie vrouwen als slaven hield, werd gestraft voor zijn daden. Een fopstrafje. Het soort straf waar criminelen van dit kaliber keihard om lachen. Met aftrek van voorarrest en strafkorting staat ook deze crimineel binnen een paar maanden weer buiten. Bulderlachend.

‘Beschaving’

De wetenschap dat hij waarschijnlijk toch niet zou worden gepakt, en dat, wanneer hij wel zou worden gepakt, hij geen of nauwelijks straf zou krijgen, was ongetwijfeld een belangrijke reden om naar Nederland te komen. In Nederland wordt ernstige misdaad nog altijd beloond. In Nederland ben je trouwens zo met de auto vanuit Albanië. En er is geen grens waar je wordt gecontroleerd, laat staan dat je het land weer kan worden uitgezet. Dat noemen ze in Nederland: ‘beschaving’. Wie daar kritiek op heeft is minstens een ‘populist’ maar liever een ‘fascist’.

Waarschijnlijk hebben de slachtoffers van deze criminelen, de vrouwen die jarenlang in één van de meest vrije en ‘beschaafde’ landen ter wereld werden onderdrukt, gemarteld, verkracht, uitgebuit en verhandeld als vlees over de toonbank van een keurslager, recht onder de ogen van de beschaafde en fatsoenlijke elite, inmiddels een heel ander beeld van ‘fascisme’. En van de zogenaamde ‘rechtstaat’. Zij moeten de rest van hun leven onderduiken. Omdat het ‘beschaafde’ Nederland totaal niet in staat blijkt haar burgers te beschermen tegen de allergrootste vijanden van vrijheid. De beschaving gaat uiteindelijk ten onder aan haar eigen beschaving. Een slang die in zijn eigen staart bijt.

‘Alle verdachten genoten een Wajonguitkering’

Bent u daar nog? Het realisme over de beschaafde Nederlandse rechtstaat anno 2016 gaat namelijk nog even door: toen de politie invallen deed in de panden van de criminelen troffen ze ploertendoders, boksbeugels, stroomstootwapens en andere wapens aan. Voor de deur stonden dure luxe auto’s geparkeerd, gekocht door de vrouwen die als slaven werden gehouden.

Dan nu de uitsmijter die de rest van de dag onder uw huid zal gaan zitten: “Alle verdachten genoten op dat moment een Wajonguitkering.”

 

Foto:  A Turkish policeman takes Saban B. (L) to the police headquarter after he was arrested in Antalya, Turkey, 22 February 2010. Saban B. (28), the suspected leader of a gang who forced 120 women to prostitution in the Netherlands, has been arrested in southern Antalya province of Turkey. EPA/MUSTAFA KELES