Opinie

Islamisering Duitsland en Nederland zet door

12-04-2016 21:21

Paniek, hysterie of populistische onderbuik? De vluchtelingencrisis laat zien dat de westerse culturele waarden onder druk komen te staan. Niet alleen door de intolerantie van sommige immigranten, maar ook door een sluipend proces van gewenning en inschikken. De aantasting van westerse vrije waarden, waarbinnen mannen, vrouwen, homo’s en hetero’s zelfbeschikkingsrecht hebben, staat onder druk door de eigen inschikkelijkheid.

De aap is nu eindelijk uit de mouw. De oorzaak van de massale aanrandingen van vrouwen tijdens de oudejaarsnacht in Keulen door moslimmannen, is niet alleen de intolerantie jegens vrouwen, maar de seksueel en erotisch getinte reclame op billboards, in modebladen en op de televisie in het westen.

De kwetsende Westerse vrijheid

Tot die verbijsterende conclusie komt de Duitse minister van Justitie Heiko Maas (SPD). De afgelopen maanden heeft het Duitse ministerie van Justitie alles uit de kast gehaald om de gewelddadige seksuele ontsporingen tijdens de oudejaarsnacht te duiden. Niet de middeleeuwse kijk op vrouwen door moslims, maar onze geëmancipeerde seksueel vrije westerse samenleving is de oorzaak.

Volgens minister Maas wordt er in Europa te weinig rekening gehouden met de gevoelens van moslims die onze vrije manier, waarop de seksen met elkaar omgaan, als kwetsend ervaren. In de optiek van minister Heiko Maas moet er dus een einde komen aan billboards waarop vrouwen in bikini of ondergoed staan afgebeeld, alsmede alle erotische reclame die aanstootgevend zou kunnen zijn voor moslims.

Politiek correct denken

Zijn mening wordt gedeeld door meerdere leden van de SPD en de christelijke partijen. Voor u denkt, ‘die malle Duitsers’, in Nederland leven dezelfde opvattingen onder sommige aanhangers van de SGP, de CU en het CDA. Maar ook binnen de PvdA en GroenLinks zijn er mensen die het Duitse standpunt benaderen: ontzie de culturele gevoeligheden van moslimimmigranten. Een beetje inschikken kan geen kwaad. Politiek correct denken dus.

Met elkaar rekening houden en culturele gevoeligheden proberen te respecteren getuigen van begrip voor elkaar. Daar is natuurlijk niets mis mee, en opzettelijk provoceren is ronduit kwalijk, maar waar trek je de grens? Hoe inschikkelijk moet je als samenleving worden en wanneer komt de eigen vrije cultuur in het geding?

De justitiële vervolgingen van de daders in Keulen komen niet veel verder dan wat geldboetes. De wil van de Duitse justitie om de verantwoordelijken op te pakken en krachtig te veroordelen ontbreekt volledig. Liever maakt de minister het kapitalisme en westers consumentisme verantwoordelijk voor de uitwassen in Keulen.

Duitsers, vluchtelingen in eigen land

Wat wordt de volgende stap? Geen minirokjes meer en nog alleen maar badpakken in het zwembad en op het strand? Het einde van lingeriereclame en naaktfotografie? Het dragen van een lendendoekje in de sauna? Een Turkse sauna in Utrecht stelt dat inmiddels als voorwaarde. Misschien al eens voorzichtig beginnen met een los omgeslagen hoofddoekje?

Ik weet niet wat er aan de hand is bij onze oosterburen. Het lijken wel vluchtelingen in eigen land, ze zijn volledig de weg kwijt. De catastrofale oproep van bondskanselier Angela Merkel, dat er geen bovengrens is voor vluchtelingen/immigranten en haar selfies met vluchtelingen, worden uitgelegd als een welkome uitnodiging om naar Europa te komen. Dan de door haar geïnitieerde chantabele afspraak tussen de EU en Turkije over de vluchtelingen. Merkel’s veroordeling van de satiremaker Jan Böhmermann, die sultan Erdogan eerder deze maand op de hak nam, en nu de extreme bevindingen van het Duitse ministerie van Justitie over de oorzaak van de aanrandingen in Keulen.

Juf Fatima uit Laren

Maar ook in Nederland sluipt de islamisering er langzaam in als we niet oppassen. Vraag het de leerkrachten die les geven op scholen met veel moslimleerlingen. De kritische opmerkingen over hun vrije westerse kleding is niet van de lucht. Ook bepaalt het geloof van moslimleerkrachten hoe zij zich dienen te kleden op een gewone Nederlandse openbare school.

Mooi voorbeeld is het voorval op de Gooische School in Laren. Juf Fatima van groep zeven had besloten met onmiddellijke ingang een hoofddoek te gaan dragen. Directie en bestuur hebben onderzoek gedaan naar hun rechten en plichten als openbare school en de ouders per e-mail daarover geïnformeerd. Die plichten voor de openbare school zijn simpel: eat it.

Artikel 1 Grondwet

Op grond van artikel 1 van de Grondwet mag juf Fatima met een hoofddoek voor de klas gaan staan. Ze mag uitstralen dat zij zich als vrouw ondergeschikt maakt aan mannen, aan een geloof, aan een God. Sterker nog: ze mag uitstralen dat ze de Westerse waarden ondergeschikt acht aan haar geloof en aan haar taak als leerkracht om kinderen zo onbevooroordeeld mogelijk te benaderen.

 

“Daar sta je dan als ouders van dochters; doe je je best je meisje duidelijk te maken dat ze alles kan worden wat een jongetje ook kan worden, alles mag doen wat een jongetje ook mag doen, dat ze als meisje gelijkwaardig is aan een jongetje, staat er een vrouw voor de klas die beweert een hoofddoek op te moeten vanwege haar geloof. Een geloof dat die eis niet aan jongens stelt”

 

Citaat van Columniste Ebru Omar in haar column van 11 april in NRC.  Knap van deze progressieve moslimvrouw om dit voorval aan de kaak te stellen. Maar, heeft u er verder iets over gelezen in de media? Zijn er Kamervragen gesteld aan minister Bussemaker van Onderwijs (PvdA)? Hoever kun je gaan om politiek correct te zijn?

Westerse zelfhaat

Het begint zo langzamerhand een vorm van westerse zelfhaat te worden om de vrijheid binnen de eigen cultuur in te perken ten gunste van andere culturen. Dat religieuze minderheden met dergelijke inperkingen sympathiseren is tot daaraan toe. Maar wanneer het een gevolg is van opgerekt overheidsbeleid, is het hek van de dam. Moet, in het licht van de huidige en toekomstige ontwikkelingen, het gedateerde artikel 1 in de Grondwet niet aangepast worden?

Zoals Michel Houellebecq in zijn boek Soumission schrijft is de islamisering van Europa de komende decennia is geen utopie meer maar een kwestie van tijd.