Politiek

Turkije eist Duitse komiek achter tralies na satirekwetsen geitenneuker Erdogan

11-04-2016 09:26

[jwplayer mediaid=”2482731″]

Fuck de vrijheid van meningsuiting in Duitsland, Europa, anno 2016. Niet langer de grondwet bepaalt wat er wel en niet mag in de Duitse rechtstaat maar persvrijheidshater, mensenrechtenschender, islamist, homohater, vrouwenonderdrukker en semi-dictator Recep Tayyip Erdogan van Turkije.

Sinds Duitsland (samen met de EU) op de knieën ging voor Erdogan in ruil voor een fopoplossing van het met name door Duitsland gecreëerde vluchtelingenprobleem lijkt Duitsland een provincie van Turkije te zijn geworden, waar satire, ironie en vrijheid van meningsuiting (de heilige drie-eenheid die de laatste tijd toch al zo onder druk staan) niet langer zijn gegarandeerd. In ieder geval niet als het gaat om het beledigen van Erdogan zelf.

Geitenneuker

Want de Duitse komiek die eerder in opspraak kwam nadat hij Erdogan in het Duitse televisieprogramma Neo Magazine Royale (ZDF, Duitse publieke omroep) GEITENNEUKER had genoemd, waarna de uitzending uit het omroeparchief werd gecensureerd en Merkel persoonlijk excuses aanbod aan de Turkse premier Davutoglu, loopt nu ineens serieus het risico op gevangenisstraf voor het beledigen van een bevriend staatshoofd. Uiteraard op speciaal verzoek van Erdogan zelf die de Duitsers blijft stalken over deze Duitse kunstenaar en creatieveling die gewoon gebruik maakte van zijn grondwettelijke recht op vrije meningsuiting.

Godwin

Nu Erdogan expliciet heeft aangedrongen op vervolging van de meningsuiter mag je van de Duitse regering een stevig ‘NEIN!’ verwachten. Juist een land met zo’n verleden zou pal moeten staan voor democratische vrijheden van burgers, om er maar eens een eenvoudige Godwin in te gooien alsof we een NRC-lezende babyboomer zijn.

Maar waar het nazi-verleden van Duitsland eerder een reden was om alle vluchtelingen ter wereld welkom te heten, zijn de Duitse herinneringen aan censuur en onderdrukking van meningen kennelijk géén reden om vrijheden van burgers te verdedigen. De Duitse regering heeft namelijk doodleuk aan Erdogan laten weten ‘serieus te onderzoeken’ of de komiek strafrechtelijk kan worden vervolgd.

Overigens gaan de Duitse komieken gewoon door met Erdogan beledigen. Precies zoals het hoort in een vrij en seculier land, in Europa anno 2016.

Gelukkig pakken de Nederlandse media groot uit met deze verhalen, en staan de voorpagina’s van kwaliteitscouranten ramvol met snoeiharde en afwijzende koppen, want net als het Duitse vluchtelingenprobleem gaat deze zeer beangstigende vorm van dictatoriale buitenlandse inmenging met Duitse vrijheden ons allemaal aan. Zo staan op de voorpagina van Trouw en Parool een subjectief maar ronkend opiniestuk waarin wordt opgeroepen toch vooral fatsoenlijk en menselijk te blijven, net als destijds met dat verdronken jongetje op het strand, en kopt een Limburgs courantje zelfs ‘TOEN TREINEN, NU ERDOGAN’ om Limburg nog maar eens te herinneren aan het bruine verleden.

 

Het gewraakte gedicht in tekst:

 

Sein Gelöt stinkt schlimm nach Döner,
selbst ein Schweinefurz riecht schöner.
Er ist der Mann der Mädchen schlägt,
und dabei Gummimasken trägt.
Am liebsten mag er Ziegen ficken,
und Minderheiten unterdrücken,
Kurden treten, Christen hauen,
und dabei Kinderpornos schauen.
Ja, Erdogan ist voll und ganz,
ein Präsident mit kleinem Schwanz.