Na de overwinning op het associatieverdrag nu samen naar een Nexit

07-04-2016 17:31

Woensdag werd een belangrijke overwinning in ons land behaald. Ondanks alle oorlogszuchtige doemverhalen en drogredeneringen van het ja-kamp heeft Nederland massaal tegen de associatieovereenkomst tussen de EU en Oekraïne gestemd. Het is nu aan de politiek om te laten zien of ze de titel ‘volksvertegenwoordiging’ waardig zijn. Er is maar één conclusie mogelijk: de politiek moet de mening van het volk respecteren en het verdrag niet ratificeren. Doet ze dat toch, dan moet de regering aftreden en nieuwe verkiezingen uitschrijven.

De LP (Libertarische Partij) heeft online campagne gevoerd tegen het verdrag. Wij zijn tegen. Dit omdat het, hoe vaak het tegenovergestelde ook werd herhaald, een opmaat is voor de uitbreiding van de macht van de Europese Unie. Als partij zijn we allen Europeaan en staan we sterk voor de waarden van individualisme, respect voor eigendomsrechten, en het recht van mensen op leven, vrijheid en het nastreven van geluk. Deze doelen werden al grotendeels behaald met de Europese interne markt, de EEG.

Eenheidsworst

De ambities van de Europese elite om een politieke unie op te tuigen hebben echter de laatste jaren voor veel ellende verzorgd. De euro blijkt steeds wankeler omdat de economische verschillen tussen de lidstaten te groot zijn en zelfs het vrije verkeer van goederen en mensen staat op inmiddels losse schroeven. Dit komt allemaal door de regels van een politieke unie die een eenheidsworst wil creëren waar dat niet kan. De kracht van Europa zit hem juist in diversiteit en verschillende standpunten. De ambities van de elite om een politieke unie op te tuigen leiden ons naar een situatie waarin het Europese ideaal uiteen zal klappen door interne strijd.

De LP is tegen het Nederlandse lidmaatschap van de EU. Wij willen een referendum over het Nederlandse lidmaatschap zoals het Britse Brexitreferendum komende juni. Wij zien echter wel veel heil in handel. Daarom is de LP voor lidmaatschap van een handelsunie zoals de Europese Vrijehandelsassociatie. Meer dan twee miljoen banen zijn betrokken bij de export naar het buitenland en wij zien die werkgelegenheid graag groeien.

Opvang asielzoekers

Wij willen daarnaast naar een internationaal systeem waarbij opvang van asielzoekers op een humanere wijze gebeurt dan nu het geval is. De LP denkt dat de mogelijkheden voor private, vrijwillige opvang van asielzoekers verruimd moeten worden en tegelijk de publieke, gedwongen opvang afbouwen. Samen met uitsluiting van verblijfsvergunninghouders van de verzorgingsstaat, waaraan zij amper of helemaal niet meebetaald hebben, denken wij dat de instroom van kansarme immigranten zal stoppen.

Onze mening is dat handel niet afhankelijk moet zijn van lidmaatschap van een politieke unie. Nederland moet daarom geen partij blijven van verdragen die ons land schaden. De verdragen van de Europese Unie doen dit; zowel op economisch als op democratisch vlak. De liberale waarden van Nederland worden langzaam uitgehold door de sluipende machtsoverdracht naar de EU. Wij kijken uit naar de dag dat de Europese vlag voor het laatst gestreken wordt.

Strijd tegen uitdijende macht

De LP kan momenteel niet buigen over vertegenwoordiging in de Tweede Kamer maar wij hopen na de verkiezing volgend jaar een afvaardiging naar Den Haag te kunnen sturen. Zij zullen zich onvermoeibaar inzetten voor een Nexit zonder het nationalistische sausje van andere partijen. Vrije handel zonder prikkeldraad, vrij reizen zonder files aan de grens; daar maken wij ons sterk voor. Het is mogelijk zonder de overige politiek bagage.

Net zoals de strijd tegen de associatieovereenkomst, gaan wij door met onze strijd tegen de uitdijende macht van de overheid in zowel Den Haag als Brussel.