Opinie

Bonusquote: Herman Brusselmans kakt nogmaals over policor links heen

05-04-2016 12:26

 

“Al wat ik in mijn column zeg, is: beweren dat sommige mensen extremistisch worden en naar Syrië trekken, omdat wij hen niet goed hebben opgevangen en hebben gediscrimineerd, dat is bullshit. Vlaanderen is absoluut niet racistisch. Buitenlanders mogen hier leven zoals ze willen. Moslims krijgen hier moskeeën en mogen een hoofddoek dragen.”

IS is een extremistische groepering, die uit is op verovering, die de westerse cultuur, met onze korte rokjes en onze David Bowies, naar de kloten wil helpen. Dan eis ik, als linkse denker, het recht op om op te komen voor mijn cultuur.

Zij die opkomen voor de rechten van de moslims, kun je vergelijken met diehard feministen: waar ze ooit voor hebben gevochten, is intussen bereikt. Ik zeg niet dat er geen seksisme meer is, maar het bestaat alleen nog bij idioten, net zoals de discriminatie van allochtonen alleen nog bestaat bij een kleine minderheid van neofascisten of bij de complete debielen van het Vlaams Belang.”

 

Vlaams links denker en schrijver Herman Brusselmans schreef onlangs een column getiteld Wij van links waarin hij, volkomen terecht, korte metten maakt met de policor-linkse ‘het is de schuld van het Westen’ wegkijkcultuur. En dat mocht natuurlijk niet van policor-links.

Maar omdat Brusselmans een échte schrijver is, doet hij wat échte schrijvers behoren te doen: er nogmaals overheen gaan.

Waarvoor hulde.