Politiek

Bonusquote – Femke ‘hypocrisie’ Halsema: ‘We moeten elkaar verrot kunnen schelden’

02-04-2016 12:22

“Ik begrijp dat je je gekwetst kunt voelen als er wordt gevloekt, of als er ergens een cartoon van Mohammed wordt afgedrukt, maar aan die gekwetstheid kun je geen rechten ontlenen. Ik vind het vrije debat over de intolerantie van religie minstens zo belangrijk. In de wet is de vrijheid van meningsuiting begrensd maar wat mij betreft is alleen het oproepen tot geweld onacceptabel.

We moeten kunnen schuren en botsen, er moet een open ruimte zijn waarin we elkaar, tot op zekere hoogte, verrot kunnen schelden. Anders wordt de samenleving te onvrij, gaan mensen ondergronds en wordt de weerzin tegen elkaar alleen maar groter. Overigens ben ik ervan overtuigd dat een overgrote meerderheid het geschreeuw en het gescheld heel akelig vindt.

Samen met bitterheid, rancune en cynisme is afgunst typisch zo’n eigenschap die je bekruipt als je ouder wordt. Ik verbaas me weleens over mensen die trots zijn op hun cynisme. Het is zo’n luie levenshouding. Natuurlijk verlies ik weleens een gevecht met mijn kleine demonen, maar dan spreek ik mezelf bestraffend toe dat ik eigenlijk het recht niet heb om jaloers of verbitterd te zijn.”

 

Vreemd. Twitter één keer een scheldwoord naar Femke Halsema (de links-radicale moraliste die, terwijl ze aan iedereen vertelde dat de multiculturele samenleving fantastisch is, haar eigen blanke kinderen van een zwarte school haalde wegens de totaalmislukte multiculturele samenleving) en ze is meer dan 72 uur onafgebroken bezig met bitter en rancuneus mensen manipuleren en iedereen opzetten tegen degene die de bewuste tweet stuurde, kennelijk in de vaste overtuiging dat ze zelf wél alle rechten kan ontlenen aan haar gekwetstheid. (Ze heeft overdag ook niet al te veel te doen, dat scheelt natuurlijk ook.)

Want stel je voor dat in de ‘open ruimte’ waar de vrijheid van meningsuiting ‘alleen is begrensd door het oproepen tot geweld’ iemand één kwetsende tweet die over jóu gaat stuurt: dan is de vrije samenleving al snel een universum van de majesteit met de lange tenen.

Maar als ze in ochtendcourant Trouw vragen moet beantwoorden over ‘De Tien Geboden’ weet Femke ‘Machiavelli’ Halsema ineens weer wat iedereen graag wil horen en blijkt schaamteloze hypocrisie wederom de aller-aller-aller-aller-allergrootste verdienste van Femke ‘een rancuneuze backstabber, ik?’ Halsema. Zoals gewoonlijk.

‘We moeten kunnen schuren en botsen’, maar dan wel graag als het de urinerende prostituees in kwestie zelf goed uitkomt, begrijpt u wel? Niet álle mensen zijn gelijk he…duh. U kent Animal Farm toch wel? Nou dan!

 

Lees ook: Jan Dijkgraaf schrijft briefje aan Femke Halsema