Politiek

#Bruslog: ‘Instabiliteit in Oekraïne kost ons óók geld’

29-03-2016 10:50

Sophie in ’t Veld was onlangs in Kiev om te spreken met Oekraïense homoactivisten. Zij hadden maar één boodschap: het associatieverdrag is een kans voor homo’s in Oekraïne op een beter leven. Homo’s ondervinden er veel problemen en door het verdrag is nu wetgeving in voorbereiding die daar een einde aan probeert te maken. Volgens In ’t Veld kan niemand garanderen wat de gevolgen van het verdrag zijn, maar het is in ieder geval een kans om iets aan de rechten van homo’s, de rechtstaat en de democratie in Oekraïne te doen. Tegenstanders moeten niet vergeten dat ook een instabiel Oekraïne geld kost.

Chris Aalberts sprak eerder over dit verdrag met Europarlementariërs Dennis de Jong (SP), Hans van Baalen (VVD), Paul Tang (PvdA) en Bas Eickhout (GroenLinks), Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP), Olaf Stuger (PVV), Esther de Lange (CDA) en Anja Hazekamp (PvdD).

Dit jaar doet Chris Aalberts onder de titel Bruslog – Brusselse logica – verslag van Europese politiek in Brussel, in Den Haag en in het land. Chris is momenteel op zoek naar Nederlanders in Brussel.