Politiek

Ex-woordvoerder Wilders stal 175.000 euro uit Limburgse partijkas

25-03-2016 17:12

Michael Heemels heeft als fractievoorzitter van de PVV in Limburg 175.000 euro uit de partijkas verduisterd om zijn drank- en drugsverslaving mee te betalen. Dat deed hij vanaf 2011, blijkt uit het onderzoek van een externe accountant in opdracht van de PVV dat in handen is van L1. Hij heeft al aangekondigd dat hij het volledige bedrag zal terugbetalen. 

‘Problematisch drugs- en drankgebruik’

Heemels stapte begin februari op als fractievoorzitter van de PVV in Limburg. Halverwege februari stapte hij ook op als woordvoerder van partijleider Geert Wilders. Heemels’ misstappen zijn voor een belangrijk deel ingegeven door problematisch drugs- en drankgebruik, liet hij toen in een persverklaring weten. Dat gebruik zou in belangrijke mate toegenomen zijn ‘ter verwerking van stress en werkdruk. Hij benadrukte dat hij dit niet als excuus aanvoert, maar ‘louter als verklaring voor zijn irrationeel handelen’. Heemels heeft intussen professionele hulp gezocht voor zijn drugs- en drankprobleem.

NRC Handelsblad bracht bal aan het rollen

Heemels kwam in opspraak nadat NRC Handelsblad had bericht over hoge bedragen die hij zou hebben overgeboekt naar fractiemedewerker Daryl Pfoster. Volgens Heemels ging het om gewone salarisbetalingen, maar Pfoster verklaarde dat hij de bedragen nooit heeft ontvangen.

Lees ook

PVV Limburg doet aangifte tegen opgestapte woordvoerder Wilders