Politiek

#Bruslog: ‘Je kunt bij dit referendum eindelijk eens stemmen over de EU’

24-03-2016 12:00

De PVV wil uit de EU zodat Nederland weer eigen wetgeving kan maken, stelt Olaf Stuger, Europarlementariër van de PVV. De EU is volgens hem ondemocratisch: zowel de Europese Commissie als de voorzitter van de Europese Raad zijn niet gekozen en het Europees Parlement kan de Europese Commissie niet naar huis sturen. Het Europees Parlement heeft weliswaar voor het associatieverdrag gestemd, maar het parlement is niet representatief voor de bevolking. De PVV kan in Brussel niet veel meer doen dan zeggen dat ze het ermee oneens zijn. Daarom is dit referendum een goede mogelijkheid voor burgers eindelijk eens nee tegen de EU te zeggen.

Chris Aalberts sprak eerder over dit verdrag met Europarlementariërs Dennis de Jong (SP), Hans van Baalen (VVD), Paul Tang (PvdA), Bas Eickhout (GroenLinks) en Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP).

Dit jaar doet Chris Aalberts onder de titel Bruslog – Brusselse logica – verslag van Europese politiek in Brussel, in Den Haag en in het land. Chris is momenteel op zoek naar Nederlanders in Brussel.