Politiek

Lodewijk Asscher (PvdA) erkent bestaan leerlingen die juichen om aanslagen

23-03-2016 13:50

Je moet leerlingen niet opgeven, ook als die afgrijselijke dingen roepen na aanslagen zoals dinsdag in Brussel. Dat zei minister Lodewijk Asscher (Integratie) woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer over discriminatie.

Dinsdag twitterde een man uit Breda “Hoe geef je nog les als er in je klas door moslimkinderen geapplaudisseerd wordt?”.

Het gesprek met zulke scholieren moet worden voortgezet, vindt Asscher, want als je niks durft te zeggen, geef je toe. “Je moet het debat vol aangaan.”

Leerkrachten verdienen daarbij wel zo veel mogelijk steun. Kinderen moet worden geleerd kritisch te denken en niet maar wat na te papegaaien.

Er moet wel oog zijn voor de vraag of het gaat om pubers die om aandacht vragen of jongeren die echt dreigen te radicaliseren.

Deze erkenning voor het bestaan van (moslim)scholieren die applaudisseren voor gruweldaden door uitgerekend een PvdA-politicus is een snoeiharde klap in het gezicht van alle VARA-leden. Hun leider Francisco van Jole weigert namelijk te accepteren dat zulke dingen gebeuren (want realiteit inzien is ‘xenofobie’) en gebruikt zijn door VARA-leden betaalde VARA-ledenwebsite dan ook om een minderjarig(!) meisje dat twitterde over haar juichende medeleerlingen heel verschillig en betrokken aan de schandpaal te nagelen.

Precies zoals staat omschreven in de missie van de VARA.

Anp/TPO