Opinie

Bonusquote – VVD Amsterdam: PVV’ers zijn racisten, allemaal

21-03-2016 13:24

 

“In Almere is de PVV sinds 2010 wel vertegenwoordigd in de raad. En dat bracht weinig goeds, zegt Adri Duivesteijn, die tussen 2006 en 2013 namens de PvdA wethouder was in Almere. Volgens hem bedienen de PVV’ers zich van ‘actieve non-communicatie’. “De kern van democratie is dat je een gesprek voert met elkaar. Maar de PVV is helemaal niet geïnteresseerd in dialoog. Zij zijn alleen maar bezig met het markeren van hun eigen positie.”

Ook Van der Burg ziet de PVV liever niet in de Amsterdamse raad. “Het staat iedere partij vrij om mee te doen aan verkiezingen, maar racisten in de raad, dat is geen verrijking voor Amsterdam.”

Het voornaamste obstakel is het vinden van geschikte kandidaten, zegt Ronald Sørensen. “In Amsterdam zijn ze ook heus wel kritisch over de multiculturele samenleving, maar mensen durven niet meer voor hun mening uit te komen. Er heerst in die stad een vijandig klimaat tegen populisten, een woord waar ik trouwens geen enkel probleem mee heb.”

 

Weet u wat het grote voordeel is van partijen als de PVV of Leefbaren (zoals Leefbaar Rotterdam)? Ze zorgen ervoor dat de regenteske arrogantie van de macht eindelijk eens wordt doorbroken en dat de gemeentelijke zetelvullers leren dat ze er voor de kiezer zijn, niet andersom. In Amsterdam zal de PVV er voorlopig niet komen, maar het zou de hele handel wel lekker opfrissen.

Want ondanks het feit dat Amsterdam niet langer wordt onderdrukt door de zieke vernietigende ideologie der sociaaldemocratie, leeft een VVD’ers als Eric van den Burg nog altijd prinsheerlijk in een ivoren Hans Dijkstal-universum waar de liberale regent, al ‘parbleu’-roepend, de burger standjes geeft en de politieke nieuwelingen uiteraard voor ‘racisten’ uitmaakt.

U snapt natuurlijk dat álle PVV-stemmende Nederlanders (rond de 40 zetels) ook vieze racisten zijn waar de VVD niets van moet hebben. Het is maar dat u het weet, als tussen de VVD en PVV zwevende kiezer. Nee, beter stemt u op de beslist en immer integere VVD (op naar de PvdA-aantallen zetels!).

Tip voor de eerstvolgende uitspraak van Eric van den Burg (VVD Amsterdam): gebruik ook eens de woorden ‘xenofobie’ en ‘verre van ons houden’, maak eens een verwijzing naar 4 mei en vergeet nooit Anne Frank aan te halen!

Quote uit het Parool, inclusief glansrol voor Chris Aalberts. Meer duiding hier.