TPOok!

 
Politiek

83 ex-politiek gevangenen uit communistische kampen roepen Nederland op tot ja-stem

Open brief - 'Het bestaan van Oekraïne hangt af van u'

“Stem vóór op 6 april en onderscheid de waarheid van de leugen.” Dat schrijven 83 ex-politiek gevangenen uit communistische kampen aan de Nederlandse kiezer in een open brief op ThePostOnline.

Mensenrechtenactivist en professor in Sovjet- en post-Sovjet studies in Georgië Robert van Voren bracht de ondertekenaars samen nadat hij door enkele ex-politieke gevangenen was gevraagd hen te helpen. De ex-gevangenen komen onder meer uit Rusland, Polen, Oekraïne en Estland. Allen waren gevangengezet vanwege hun verzet tegen het Sovjet-systeem.

‘Poetin-regime is ook bedreiging voor Europa’

De 83 waarschuwen voor de rol van Rusland in het voorbestaan van Oekraïne en zeggen dat het ‘Poetin-regime’ ook een bedreiging is voor Europa:

“Oekraïne kan niet concurreren met de propaganda machinerie van Rusland en is daarom een slachtoffer van valse interpretaties. Het bestaan van Oekraïne hangt daarom af van u, van uw vermogen om de waarheid te onderscheiden van de leugen. Echter niet alleen de veiligheid van Oekraïne is in gevaar. Het onvermogen om de propagandistische constructies van het Poetin regime te doorzien is een bedreiging voor heel Europa. Alleen een blinde ziet niet hoe groot dit gevaar vandaag de dag al is.”

Lees ook

Open brief – Stem vóór op 6 april en onderscheid de waarheid van de leugen

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.