Politiek

Geert Wilders (PVV): ‘De patriottistische lente begint overal’

05-03-2016 11:20

Geert Wilders ziet de “wereldwijde krachtige beweging tegen islam” op steeds meer plekken groeien. “De patriottistische lente begint overal, in Amerika en Frankrijk, Oostenrijk en Italië, Nederland en Vlaanderen. De winter van onze ontevredenheid is bijna voorbij.”

Dat zei de PVV-leider vrijdagavond in Brussel op een bijeenkomst van het Vlaams Belang in het Vlaams Parlement over de vrijheid van meningsuiting. “Overal klinkt de stem van het volk steeds luider: we willen geen islamtsunami. Wij zwijgen niet langer. Niemand kan ons stoppen. De geest is uit de fles en zal er nooit meer in komen.”

EU

Wilders bekritiseerde ook de Europese Unie. Over de EU-top met Turkije van maandag in Brussel zei hij dat de regeringsleiders “ons gaan uitverkopen aan de Turkse sultan en dictator Erdogan”. “Daarmee verkwanselen deze politieke lafaards onze nationale belangen. Turkije is een onbetrouwbaar land dat zich toch aan geen enkele afspraak houdt en miljoenen asielzoekers naar Europa blijft sturen”, zei de PVV-politicus, die op veel applaus kon rekenen.

Minder, minder, minder

Ook de rechtszaak over Wilders’ oproep of er minder Marokkanen naar Nederland moeten komen, kwam aan de orde. De politicus zei dat als hij dat over Syriërs had gezegd, hij de Nobelprijs zou krijgen. “Want alle regeringsleiders zetten daarop in.”
Hij voegde daaraan toe dat “rechtbanken geen ideeën kunnen tegenhouden”.

Wilders zei het fantastisch te vinden in Brussel te zijn, “de oude hoofdstad van de Nederlanden”.
De PVV-leider werd aangekondigd als “de man die tot schrik van het Nederlandse bewind al maandenlang de peilingen aanvoert”.

Anp/Tpo