Politiek

Leon de Jong (PVV): ‘Doodsbedreiging kennelijk niet zo erg als minder, minder, minder roepen’

04-03-2016 09:52

Voormalig PVV-raadslid Léon de Jong heeft in 2014 aangifte gedaan van een “op handen zijnde aanslag” op hemzelf. “Mijn woonadres was bij de dreigende partij bekend”, schreef De Jong donderdag in een verklaring.

De Jong, destijds fractievoorzitter van de PVV in Den Haag, reageerde op uitspraken van de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen.

De burgemeester stelde volgens Omroep West in een brief aan de gemeenteraad dat De Jong diverse malen zijn tevredenheid had uitgesproken over veiligheidsmaatregelen die waren getroffen nadat hij aangifte had gedaan van bedreiging.

Het voormalige raadslid herkent zich daar niet in. “Ik heb tijdens mijn gesprekken met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, waar de burgemeester nimmer bij aanwezig was, zonder ook hier verder over in detail te treden wel degelijk mijn kritiek geuit”, schreef De Jong.

Ook schreef hij: “Wat betreft het Openbaar Ministerie moet mij van het hart dat in alle gevallen van mijn aangiftes er teleurstellende opvolging was. Doodsbedreigingen zijn kennelijk minder erg dan het roepen van minder, minder’.”

Anp/tpo